13:54:54 25.04.2024
Stiri

VIDEO // UPDATE: „OrheiLand” rămâne DESCHIS, după aproape două ore de NEGOCIERI cu poliția - „Victorie”. „Dodon luptă împotriva copiilor”. Cetățenii protestează la „OrheiLand” împotriva închiderii parcului

Actualitate 28.06.2020 12:41 Vizualizări1496 Autor: Ziarul National
VIDEO // UPDATE: „OrheiLand” rămâne DESCHIS, după aproape două ore de NEGOCIERI cu poliția - „Victorie”. „Dodon luptă împotriva copiilor”. Cetățenii protestează la „OrheiLand” împotriva închiderii parcului


UPDATE // Protestatarii de la Orhei, alături de deputații Marina Tauber și Igor Himici, dar și primarul Pavel Verejan, au reușit să stopeze închiderea parcului de distracții „OrheiLand”, după aproape două ore de negocieri cu poliția. Persoanele adunate au scandat „Victorie” și „Libertate”.

„Echipa Partidului „ȘOR”, ca de obicei, a găsit soluții pentru cetățenii noștri. Cetățenii astăzi au învins”, a declarat Marina Tauber.

Oamenii au calificat intenția poliției de a închide parcul „OrheiLand” drept un abuz din partea guvernării lui Dodon, inclusiv pentru că la Chișinău nu au fost luate asemenea măsuri de restricție, Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu fiind deschise.

„Poliția să-și facă treaba acolo unde este nevoie de ea - în spațiile închise și aglomerate și în alte zone”, au cerut protestatarii.

**************
Mai mulți vizitatori ai parcului „OrheiLand” nu au permis duminică, 28 iunie, polițiștilor să închidă în mod arbitrar centrul cultural-familial. Alături de cetățeni, care strigă „Dodon luptă împotriva copiilor”, au fost și mai mulți reprezentanți ai Partidului „ȘOR”. Deputatul Marina Tauber le-a demonstrat cetățenilor și polițiștilor că actul pe care l-au prezentat forțele de ordine era nevalabil, se arată într-un comunicat de presă al partidului parlamentar.

Sursa citată menționează că poliția a încercat duminică să interzică activitatea „OrheiLand”, chiar dacă administrația centrului a luat toate măsurile de securitate, a sporit personalul, și verifică toți vizitatorii. Cetățenii nu au fost de acord cu încheierea parcului, iar în sprijinul lor a venit și administrația municipiului, dar și alți reprezentanți ai Partidului Politic „ȘOR”.

Deputatul Marina Tauber a arătat că documentul prezentat de poliție nu are nicio valabilitate, în condițiile în care nu avea nicio semnătură, iar decizia Comisiei Excepționale pentru Sănătate Publică nu a fost publicată în Monitorul Oficial și, respectiv, nu este în vigoare. Mai mult, ea a arătat că nu există nicio siguranță că polițiștii care au venit la „OrheiLand”, unde erau adunați mai mulți copii, nu erau infectați.

„Veniți aici că documentul oficial și testul negativ la Covid. Arătați societății că nu sunteți infectați. Noi nu vom permite să intre în Orheiland și să infecteze copiii și Orheienii noștri”, a declarat ea.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, s-a arătat revoltat că polițiștii în loc să lupte cu hoții și cu narcomanii din oraș, au venit să lupte cu copiii și cu orășenii. „Domnilor polițiști, dacă aveți atât de mult timp liber, haideți să ne ducem în cartierul Lupoaica să luptăm cu traficul de droguri. În loc să luptați cu hoții și cu narcomanii din localitate, ați decis că e mai ușor să veniți aici și să-i împiedicați pe oameni să se odihnească”, i-a criticat Pavel Verejanu pe oamenii legii.

Administrația „OrheiLand” și autoritățile locale au luat mai multe măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor speciale în contextul pandemiei. Așa că vizitatorii pot fi siguri de faptul că la aici sunt asigurate toate condițiile în acest sens. La intrarea în parc vizitatorilor le este măsurată temperatura, iar caruselurile sunt dezinfectate cu regularitate. Lucrătorii parcului de distracții urmăresc să fie respectată distanța socială și impun reguli pentru evitarea aglomerației. Plaja este amenajată astfel încât să fie respectate toate normele – șezlongurile sunt fi amplasate la distanțe de câțiva metri unul de altul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md