Coronavirus // Polonia a donat Republicii Moldova echipament medical pentru lupta cu pandemia

Andrei Arpenti
27/06/2020
Facebook.: MSMPS

Polonia a acordat Republicii Moldova un lot de asistență pentru lupta cu Covid-19. Lotul ce conține 22.100 de litri de dezinfectant, 30.000 de măști de protecție și 4800 ecrane de protecție a ajuns vineri la Chișinău și este destinat consolidării sistemului medical în lupta cu noul coronavirus. Sprijinul a fost acordat prin intermediul Mecanismului Uniunii Europene de Protecție Civilă. 

Ceremonia de transmitere a asistenței umanitare a avut loc în cadrul IMSP Spitalului Clinic Republican Timofei Moșneaga, ulterior ajutoarele vor fi distribuite în toate instituțiile medico-sanitare din țară.

„Pandemia COVID-19 ne-a demonstrat că nu există hotare între țări, ci, din contra, există unitate, solidaritate și responsabilitate. Un nou lot de ajutor umanitar din partea Poloniei va ajunge în spitalele din țară, aflate în lupta cu infecția COVID-19...” a comentat Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății. 

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk a subliniat că acest eveniment este o dovadă a faptului că cooperarea dintre Republica Moldova și Polonia este una adevărată

„Solidaritatea este unul dintre principiile-cheie pe care se bazează Uniunea Europeană și cooperarea europeană. Pandemia COVID-19 ne-a surprins pe toți nepregătiți. Suntem aici pentru a sprijini țara să  treacă de criza sanitară și, apoi, să diminueze din impactul ei economic. Uniunea Europeană va continua, prin pachetul Echipa Europa și prin Acordul de Asociere, să susțină Republica Moldova În toate domeniile. ...”, a menționat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în RM. 

Republica Moldova a mai primit donații din partea Republicii Polone, prin intermediul Fundației Solidarnosci Miedzynarodowej. Acestea conțineau: concentratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.

Andrei Arpenti
27/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii