Evacuare „anevoioasă” a gheretelor de pe strada Tighina, din cauza unor agenți economici care refuzau să se conformeze. Ceban: Cum erau reparate fântânile cu rețele și cabluri care erau sub gherete?

Evacuarea gheretelor de pe strada Tighina din preajma Pieții Centrale continuă, anunță primarul capitalei, Ion Ceban, care subliniază că este un proces anevoios, întrucât agenții economici refuzau să elibereze trotuarul, cu toate că procedura de ocupare a teritoriului a fost efectuată anterior cu grave încălcări. Întrucât mai multe fântâni cu rețele și cabluri erau sub gherete, primarul se întreabă cum erau reparate aceste rețele în caz de necesitate?

Foto: facebook.com/Ion Ceban

„Am inspectat, astăzi, Piața Centrală. Pe parcursul săptămânii curente, a tot continuat evacuarea gheretelor din strada Tighina, sectorul Centru din preajma Pieței Centrale. Este un proces anevoios, deoarece agenții economici refuzau să elibereze trotuarul, cu toate că procedura de ocupare a teritoriului a fost efectuată anterior cu grave încălcări.

Mai mult, gheretele aveau numere cadastrale de înregistrare pe teritoriul Î.M „Piața Centrală”, dar cele peste 30 de „butci” erau de fapt amplasate de-a lungul str. Tighina. Unele fântâni cu rețele și cabluri erau sub gherete.

Întrebare: cum erau reparate aceste rețele în caz de necesitate?”, a scris primarul capitalei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul capitalei a mai menționat în curând pe strada Armenească, la fel, vor fi evacuate gheretele de pe trotuar, care mai mult de jumătate a fost privatizat.

„Culmea „modernizării” și împărțirii teritoriulului a fost făcută prin metode clasice din epoca trecută - delimitarea terenului este făcută prin cuie, care sunt bătute în asfalt, pe perimetrul trotuarului”, a mai adăugat Ceban.

Actualmente, muncitorii efectuează̆ lucrări de schimbare a rețelelor de apă și canalizare, strada Tighina fiind pregătită pentru reparație, în cadrul pachetului II BERD/BEI „Drumuri sectoriale urbane”.

facebook/Ion Ceban / Sursa:facebook/Ion Ceban
facebook/Ion Ceban / Sursa:facebook/Ion Ceban
facebook/Ion Ceban / Sursa:facebook/Ion Ceban


Pub