SIS neagă că angajați ai instituției ar fi fost infectați în timpul deplasărilor lui Igor Dodon: „Nu avem competențe de asigurare a deplasării în teritoriu a demnitarilor”

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu precizări după ce joi, 25 iunie, primarul de Bălți Renato Usatîi și lidera PAS Maia Sandu au declarat că persoane din anturajul președintelui ar fi infectați cu noul coronavirus, inclusiv angajați ai SIS, din cauza deplasărilor președintelui Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

SIS confirmă într-un comunicat faptul că opt angajați din cadrul instituției sunt infectați cu Covid-19, însă au forme ușoare ale bolii și se tratează la domiciliu.

Totodată, precizează că colaboratorii SIS nu deţin competenţe de pregătire şi asigurare a deplasării în teritoriu a demnitarilor Republicii Moldova, aceste atribuţii revenind altei autorităţi publice centrale.

Cât despre ceilalţi ofiţeri de informaţii infectaţi pe perioada pandemiei, reprezentanții instituției spun că s-au recuperat pe deplin.

În comunicatul instituției se menționează că Serviciul de Informaţii şi Securitate activează în regim normal cu respectarea recomandărilor autorităţilor competente din domeniul sănătăţii publice.

Amintim că ieri, Maia Sandu și Renato Usatîi au declarat că mai multe persoane din paza personală a lui Igor Dodon sunt infectate cu Covid-19.


Pub