(video) Se înregistrează o cerere mare de paturi de terapie intensivă. Ministerul Sănătății: Situația este sub control

Ministerul Sănătății a venit, astăzi, cu precizări referitor la locurile disponibile în instituțiile spitalicești din țară, în special referindu-se la cele din terapie intensivă, atât din municipiul Chișinău cât și din alte regiuni ale țării.

Foto: UNIMEDIA

(update 10:19) „Situația în instituțiile spitalicești este sub control, săptămâna trecută a fost activat în municipiul Chișinău, Institului de ftiziopneumologie care a venit suplimentar cu 100 de paturi, avem paturi libere suficiente la nivelul municipiului pentru cei bolnavi. Nu se va axa doar pe pacienții din Chișinău, dar și cei din raioane.

Avem o situația mai stresantă la sud, în spitalul din UTA Găgăuzia și Ceadîr-Lunga, dar și Comrat. La Ceadîr-Lunga la moment are circa 95 de paturi pentru persoanele din raion și cei din adiacent. Totodată, au fost desfășurate 4 paturi de terapie intensivă.

Ungheni, la moment în număr crescut de cazuri, însă capacitatea spitalului este suficientă pentru toți care necesită spitalizare.

La Edineț și Bălți există spații suficiente pentru internarea pacienților. La Bălți au fost identificate noi locuri, iar la moment dispune de 285 locuri, iar 15 paturi de terapie intensivă dotate corespunzător. Există o rezervă la nivel de spital, în caz de necesitate pot veni cu locuri suplimentare”, potrivit datelor ministerului Sănătății.

(update 10:12) De la începutul pandemiei aproape 900 de copii au fost depistați pozitiv la Covid-19.

(update 10:09) „Dacă săptămâna precedentă, Florești a înregistrat o creștere pronunțată, săptămâna respectivă (15-21 iunie) Ungheni înregistrează cea mai mare pondere cu 69% de creștere a cazurilor de îmbolnăvire”, a menționat șeful ANSP.

(update 10:06) Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 17%, cel al vindecaților a scăzut cu 23%, iar numărul deceselor provocate de Covid-19 a crescut cu 3%. (date din săptămâna 15-21 iunie)

(update 10:03) 56% (8765 ) dintre pacienți s-au vindecat. 6178 de persoane - cazuri active.

Ieri, alte 375 de persoane au fost depistate pozitiv, în urma procesării a peste 1800 de teste.


Pub