Câte teste de laborator a făcut Igor Dodon, pentru a sta lângă Putin la parada de la Moscova. „Ne-am întors toți sănătoși tun, inclusiv soldații noștri”

Șeful statului, Igor Dodon, va sta în autoizolare câteva zile, după revenirea de la Moscova. Acesta a declarat că se simte bine, dar va respecta carantina până duminică, apoi va face un test repetat la Covid, iar dacă va fi sănătos, luni deja va participa la ședința ordinară cu premierul și președinta Parlamentului. Totodată, Igor Dodon a dezvăluit câte investigații de laborator a făcut, pentru a putea participa la parada de la Moscova, alături de Vladimir Putin, dar și câte persoane din anturajul său au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

„Persoanele care se deplasează în afara țării în scop de serviciu și dacă nu au simptome, la revenire completează fișa și nu trebuie să stea în carantină, dar eu am ținut să iau o pauză în ceea ce ține de evenimentele publice, am decis să fiu în izolare, am venit la Holercani. Duminică voi da un test și dacă va fi negativ, luni cu domnul prim-ministru, cu doamna speaker al Parlamentului ne vom vedea la ședința ordinară. Mă simt bine, la Moscova cel puțin în avion am mers cu mască”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Totodată, șeful statului a relatat câte teste a trebuit să facă pentru a putea participa, pe 24 iunie, la parada de la Moscova, alături de liderul de la Kremlin: „Toate delegațiile care au mers la Moscova la paradă, potrivit recomandărilor părții ruse au dat câteva teste 3-4 pentru toți membrii delegației oficiale și încă un test suplimentar la venirea la Moscova. Eu până la plecare am dat două teste și încă unul pe aeroportul din Moscova”.

Și cei 75 de militari din Garda de Onoare ai Armatei Naționale a Republicii Moldova, care au defilat pe Piața Roșie din Moscova, au revenit acasă sănătoși tun, susține președintele. „Au fost militarii noștri la Moscova, niciunul nu a fost testat pozitiv, comparativ cu alte țări. În câteva cazuri, din 70-80 de soldați, au fost depistați câte 40-50 cu Covid, au fost nevoiți să schimbe tot plutonul. Pe aceea i-au izolat total și au venit alții”.


Pub