Peste 2 mii de persoane infectate cu Covid-19 se tratează acasă. Suma pe care trebuie să o aloce pentru tratament

Peste 2 mii de persoane, infectate cu noul tip de coronavirus, se tratează, la moment, la domiciliu. Potrivit unor estimări efectuate de ministerul Sănătății, o persoană trebuie să scoată din buzunar în jur de 200-300 de lei, pentru medicamentele necesare vindecării, care sunt prescrise de către medicul de familie.

Foto: facebook/Ministerul Sănătății

„Tratamentul la domiciliu se efectuează în conformitate cu protocolul clinic standartizat pentru medicii de familie, tratamentul este destinat formei ușoare a infecției și este un tratatament simplu, destul de ietfin, accesibil pentru persoanele date.

Mențiunea care a fost expusă precum că au cheltuit o sumă enormă de bani, de fapt presupune că a fost un tratament, care trebuia să fie realizat în condiții de staționare, deoarece tratamentele care sunt anume pentru forme ușoare, conform protocolului clinic național sunt destul de ieftine.

Noi am estimat de mai multe ori care ar fi cheltuielile pentru aceste persoane, ele se încadrează, conform medicamenteleor care sunt recomandate de către medicii de familie, în jur de 200-300 de lei”, susțin reprezentanții ministerului Sănătății.

Începând cu 10 aprilie, 5267 de persoane infectate cu Covid-19 au fost supuse tratamentului la domiciliu, iar la moment în tratament activ, sunt 2731 de persoane.


Pub