Cine a achitat deplasarea la Moscova a șefului statului și a celor 75 de militari ai Gărzii de Onoare

Șeful statului susține că, cheltuielile pentru deplasarea sa la Moscova și a celor 75 de militari ai Gărzii de Onoare au fost acoperite de Federația Rusă. Potrivit lui Igor Dodon, doar biletele pentru cursa charter dus - întors, pentru delegația președintelui, au fost achitate de Republica Moldova.

„Toate cheltuielile la Moscova, de primire, și pentru delegația oficială și pentru soldați, sunt din contul părții ruse. Noi, delegația Republicii Moldova, cei care au fost cu mine, am achitat doar avionul dus-întors”, a declarat Igor Dodon.

„Nu este vorba despre o cursă charter separată, este vorba despre avionul care zboară în fiecare zi la Moscova, pentru a readuce cetățenii acasă. Împreună cu cetățenii am revenit în Moldova”, a mai adăugat șeful statului.

Igor Dodon s-a aflat într-o deplasare de 2 zile la Moscova, în perioada 23-24 iunie, pentru a participa la parada militară dedicată „Zilei Victoriei”, la invitația liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. La eveniment au participat și 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova, care au defilat pe Piața Roșie, din capitala Rusiei. Aceștia au zburat spre Moscova la 14 iunie.

Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că atât el, cât și soldații Armatei Naționale s-au întors acasă „sănătoși tun”. Militarii vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.


Pub