Viorel Morari scapă de un dosar: PG l-a scos de sub urmărire penală

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost scos de sub urmărire penală în dosarul vizând îmbogățirea ilicită si spălarea de bani. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acesteia, motivul nu este din faptul că faptele acestuia nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor, ci pentru că a expirat termenul prevăzut de lege pentru menținerea acestuia în calitate de bănuit.

Vieru afirmă că acest lucru nu împiedică ca la acumularea de probe suficiente, procurorii să-i înainteze învinuirea.

Depășirea termenului de 6 luni a fost condiționat de caracterul transnațional al acțiunilor de urmărire penală, de cererile de comisie rogatorie expediate autorităților altor state, precum si o serie de expertize dispuse pe acest dosar. „Suntem in așteptarea rezultatelor din partea colegilor europeni pentru a se decide în consecință”, a punctat Vieru.

Amintim că dosarul a fost inițiat în baza materialelor jurnalistice, verificate și confirmate în cadrul procesului penal de către instituțiile de stat abilitate, care relatau despre caracterul disproporționat al veniturilor declarate de ex-procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție în raport cu situația materială reală a membrilor familiei și rudelor acestuia.


Pub