La inițiativa lui Ilan Șor, încă o stradă principală din Orhei va fi complet renovată

Lucrările de renovare a str. Unirii din municipiul Orhei, care sunt în toi, au fost inspectate de reprezentanții autorităților locale, dar și de către deputați din partea Partidului „Șor”.

Foto: orhei.md

Și această arteră importantă a orașului va fi renovată în întregime. Aici lucrările au început la 19 iunie, chiar în ziua în care la Orhei a fost dată în exploatare str. Vasile Lupu, care a fost renovată în totalitate.

Astăzi pe str. Unirii a început să fie așternut asfaltul, astfel că în scurt timp lucrările vor fi definitivate. Șantierul a fost inspectat de către primarul de Orhei, Pavel Verejanu, președintele raionului, Dinu Țurcanu și vicepreședinta Partidului „Șor”, deputata Marina Tauber. Autoritățile din Orhei promit că în acest an vor renova toate străzile principale din localitate, după care vor continua cu cele secundare.

Reparația str. Unirii face parte dintr-un plan amplu de renovare a infrastructurii rutiere la Orhei. Este vorba de tronsoanele dintre străzile Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii. În afară de reparația drumurilor, pe tronsoanele respective, Întreprinderea Municipală Servicii Comunal Locative Orhei efectuează ample lucrări de reparație a sistemelor de evacuare a apelor pluviale și amenajarea spațiilor verzi din preajma acestor străzi.

Reparații / Sursa:partidulsor.md

Este important de menționat că lucrările pe strada Unirii sunt realizate din bani alocați din bugetul local, iar faptul că acestea sunt făcute de o întreprindere municipală garantează calitatea lucrărilor și permite o economie de circa 30%.

Costul total al lucrărilor pe tronsoanele dintre străzile Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii se ridică la peste 10 mil. de lei și sunt realizate în două etape. Lucrările au început la 15 mai.

Echipa lui Ilan Șor, care conduce mun. Orhei, a anunțat în această primăvară că își propune să definitiveze reparația tuturor străzilor principale din localitate. Primarul de onoare al mun. Orhei, Ilan Șor, liderul Partidului „Șor” a declarat recent că formațiunea sa politică își respectă promisiunea de a face din Orhei un model de dezvoltare. Amintim că mun. Orhei face parte din Circumscripția Nr. 18, care la alegerile parlamentare din 2019 l-a ales pe Ilan Șor deputat în Parlamentului Republicii Moldova.


Pub