Mai mulți lucrători medicali și personal din cadrul Spitalului Sfânta Treime, infectați cu Covid-19. Cum explică șeful ANSP numărul mare de îmbolnăviri

Spitalul Sfânta Treime din municipiul Chișinău este una dintre cele mai afectate instituții medicale de Covid-19. Mai mulți angajați medicali, dar și personal din cadrul instituției au fost infectați cu noul tip de coronavirus, fapt confirmat astăzi și de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Foto: EcoCity

„Este adevărat că la Sfânta Treime sunt înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri atât între lucrători medicali cât și personalul din această instituție, nefiind o instituție Covid-19, dar este o instituție foarte specifică pentru municipiul Chișinău.

În primul rând, acolo vin mai multe persoane ale străzii care se internează în secțiile de toxicologie și nu au statut cunoscut, dar au fost înregistrate cazuri când ei au fost importatorii infecției instituției.

În al doilea rând, acolo sunt secții cu profil de pneumonie care se concentrează din tot municipiul Chișinău și există o a doua sursă pentru infecția Covid-19 și este specificul unor secții exclusive în municipiul Chișinău, dar cu certitudine pentru spitalele municipale având secții specifice care se internează pe urgență medicală pacient cu altă patologie și care prin coincidență face și infecția Covid-19”, a declarat Furtună, în cadru conferinței de presă a ministerului Sănătății.

Totodată, a spus că pe parcursul zilei să vină cu date concrete despre numărul de persoane infectate în instituție.

Până la acest moment, au fost confirmate 2 330 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 586, farmaciști - 27, asistenţi medicali - 930, felceri - 117, personal auxiliar - 670 persoane.

Amintim că medicul anesteziolog-reanimatolog Constantin Grosu, care activa la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău, a fost răpus în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus.


Pub