Câte persoane din anturajul lui Igor Dodon sunt infectate cu Covid-19. „Mă numiți armă biologică, dar leșinați și tremurați la prima ieșire”

Șeful statului, Igor Dodon, a pezentat astăzi, date cu privire la numărul de infectați cu Covid-19 în cadrul Președinției, dar și în rândurile angajaților Serviciului Protecție și Pază de Stat, după ce Maia Sandu și Renato Usatîi au declarat că multe persoane din paza personală a președintelui ar fi bolnave.

Igor Dodon a menționat că Maia Sandu și Renato Usatîi au dat numele celor despre care au declarat dă ar fi infectați, după ce tot ei l-au acuzat că a numit public prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus în Moldova: „Îmi aduc aminte când am dat public informația, doar numele primei persoane infectate în RM, câți mi-au sărit în cap de ce președintele și-a permis să facă public numele persoanei. Acum văd mai mulți politicieni, oponenți politici, care vin cu mesaje publice și dau familiile, numele. Este corect acest lucru? Sunt convins că aceste persoane îi pot da în judecată pe acești politicieni sau formatori de opinie”.

Șeful statului a prezentat informații cu privire la numărul persoanelor infecate cu Covid în instituția prezidențială și SPPS, de la începutul pandemiei: „Pe întreaga perioadă de trei luni și jumătate de când este Covidul în Republica Moldova, am avut un singur caz în instituția prezidențială și în Serviciul Protecție și Pază de Stat - 5 sau 6 persoane, inclusiv conducătorul SPPS, ba avea test pozitiv, ba negativ și a stat în izolare vreo 14 zile. Niciunul dintre ei nu s-a infectat la serviciu, unii de la rude, alții de la soția medic, alții de la soacră. Să dau familii cine și cum nu este corect, dar când o persoană este testată pozitiv, imediat se merge conform procedurii”.

„Cei care încearcă să facă show-uri din această situație, este un show de prost gust. Am văzut că unii mă fac armă biologică, îmi pare că Maia Sandu. Vă imaginați ce spuneți? Președintele țării merge și infectează oamenii? Președintele riscă cu sănătatea sa și a familiei și merge alături de oameni, nu ca voi că leșinați și tremurați la prima ieșire”, a mai adăugat Igor Dodon.

Maia Sandu și Renato Usatîi au declarat, în cadrul unor briefinguri de presă, că mai multe persoane din paza personală a lui Igor Dodon sunt infectate cu Covid-19.


Pub