Dodon către Sandu și Năstase: Nu vă bucurați ca niște copii în „pesociniță”. Nu v-am invitat în coaliție, ci doar la dialog

Șeful statului, Igor Dodon, îi dă replica Maiei Sandu, care a refuzat invitația de a avea un dialog cu PSRM, în contextul situației politice actuale. „Nimeni nu v-a invitat să facem coaliție, haideți să avem o discuție ca oameni serioși, maturi, să vedem ce facem mai departe cu acest Parlament”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Ați refuzat propunerea noastră pentru a avea un dialog. Nimeni nu v-a invitat să facem coaliție, doamna Maia Sandu. Mesajul a fost altul, nu vă legați cu bandiții, haideți să luăm o decizie de principiu. Vedeți că ei cumpără deputați mai departe, nu vă bucurați, mâine vor lua de la voi, pentru că Plahotniuc nu întâmplător are deja vreo 27-28, cu tot cu conservele oligarhice care stau la voi prin partide. Dar voi vă bucurați ca copii mici în „pesociniță”, bateți din picioare, ura. O să se apuce de voi”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului reiterează propunerea de a purta o discuție cu partidele din opoziție, PAS și Platforma DA, dar și cu PD, pentru a decide cum vor proceda în continuare: „Să avem o discuție ca oameni serioși, maturi, să vedem ce facem mai departe, cu acest Parlament. Andrei Năstase vrea urgent să fie numit alt Guvern, nu contează cu cine. Haideți să luăm decizia de principiu, dizolvăm acest Parlament. Dacă ajungem la concluzia că trebuie să organizăm alegeri parlamentare anticipate, chiar dacă CC spune că nu se poate acum, să facem foaia de parcurs cum ajungem la anticipate după prezidențiale. Cetățenii să ne dea nota la toți, cine și cum merită să îi reprezinte în continuare”.

Igor Dodon le-a recomandat liderilor partidelor PAS și Platforma DA să decidă ce vor să facă, să coalizeze cu grupul Pro-Moldova și Partidul Șor sau să discute în format larg, cu PSRM și PD, și să ajungă la o decizie comună: „La discuții cu președintele țării, care a fost ales prin vot direct, și cu PSRM, care reprezintă o parte mare a societății și poate lua singur majoritatea, conform sondajelor, nu vreți să veniți, dar așteptați când Candu va mai cumpăra vreun deputat. Spuneți oamenilor concret: noi ne legăm cu diavolul, împotriva președintelui Dodon și atunci totul va fi clar. Atunci acționați mai repede, convocați-vă, înaintați moțiune de cenzură, dați jos Guvernul, încercați cel puțin. Sau spuneți foarte clar că nu veți merge pe scenariul lui Plahotniuc și mai bine acest Parlament să fie dizolvat”.

„Acum e momentul de dat lovitura, de curățat acest Parlament. Altfel, banda lui Plahotniuc în jumăte de an, un an va avea 45 de deputați, o să vă mănânce, o să vă facă bucăți și pe Andrei Năstase și pe Maia Sandu”, a conchis Dodon.


Pub