16:58:13 29.03.2024
Stiri

„Arma BIOLOGICĂ” Dodon nu are de gând să stea în IZOLARE 14 zile, deoarece nu este obligat. Câte TESTE a dat șeful statului pentru a sta lângă Putin

Actualitate 26.06.2020 10:59 Vizualizări2371 Autor: Ziarul National
„Arma BIOLOGICĂ” Dodon nu are de gând să stea în IZOLARE 14 zile, deoarece nu este obligat. Câte TESTE a dat șeful statului pentru a sta lângă Putin Captură


Președintele Igor Dodon a revenit de la Moscova, unde a participat la parada organizată de Vladimir Putin cu participarea a zeci de mii de oameni, și în următoarele trei zile nu va merge alături de familia sa la Condrița. Șeful statului s-a izolat la vila prezidențială de la Holercani, iar duminică va face un test pentru COVID – 19. Dacă testul va fi negativ, atunci luni, la prima oră, va fi la serviciu.

„La revenire, am completat și eu fișa epidemiologică. M-am autoizolat la Holercani până luni, deși nu sunt obligat conform legii să fac acest lucru. Persoanele care merg în deplasări de serviciu nu sunt obligate să stea în autorizolare 14 zile. Duminică voi face testul la COVID- 19, iar dacă acesta va fi negativ, atunci luni voi fi la ședința tradițională cu premierul și președintele Parlamentului”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

De asemenea, Igor Dodon a povestit ce a trebuit să facă pentru a fi alături de Vladimir Putin la parada de la Moscova, desfășurată pe 24 iunie: „Recomandările părții ruse au fost ca fiecare persoană să dea câte două - patru teste până să ajungă în Moscova. Eu am făcut două teste până la plecare și unul la intrarea în Rusia. Testele au fost negative. Totodată, toată delegația noastră este sănătoasă, la fel ca și cei 75 de militari care au revenit acasă”.

Dodon a mai adăugat că la Moscova au fost și incidente. Militarii trimiși de alte țări au fost depistați pozitiv. „La alte țări, nu o să dau nume, din plutonul de 70-80 de soldați, 40-50 au fost testați pozitiv cu COVID - 19. Au fost nevoiți repede să schimbe militarii. Știți că unii membri ai delegației președintelui kirghiz au fost depistați pozitiv. De aceea nici nu au participat la paradă”, a spus Dodon.

Lui Dodon i s-a reproșat că a participat la parada de la Moscova alături de liderii separatiști ai Osetiei și Abhaziei.

„Ei au fost invitații lui Putin. Noi nu am recunoscut acele regiuni separatiste. Este poziția oficială a Moldovei, dar pe cine invită conducerea Rusiei - ei decid. Eu am fost la invitația dlui președinte rus și sunt convins că am reprezentat bine R. Moldova. Marea majoritate a cetățenilor R. Moldova au fost mândri de faptul că președintele țării și militarii Armatei Naționale au participat la paradă”, a afirmat Dodon.

În cadrul emisiunii, Dodon s-a referit și la angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, care sunt infectați cu COVID – 19. Astfel, Dodon precizează că ofițerii SPPS nu s-au infectat în cadrul vizitelor sale în teritoriu.

„De la începutul pandemiei, o singură persoană de la Președinție a fost infectată și patru-cinci angajați ai SPPS. Dar ei s-au infectat de la rude, nu în timpul serviciului. Văd că unii mă numesc „biologhiceskaia orujie” (armă biologică - n.r.). Președintele riscă ca să fie alături de oameni, nu ca voi care tremurați la prima ieșire. Eu voi continua vizitele în teritoriu, pentru că este important să fiu alături de oameni”, a conchis președintele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md