17:29:31 28.03.2024
Stiri

Dodon spune că NU vrea coaliție cu PAS, dar îi propune Maiei Sandu DIZOLVAREA Parlamentului: „Credeți-mă că în jumătate sau un an de zile Plahotniuc o să aibă 45-51 de MANDATE. O să vă mănânce”

Actualitate 26.06.2020 12:35 Vizualizări2527 Autor: Ziarul National
Dodon spune că NU vrea coaliție cu PAS, dar îi propune Maiei Sandu DIZOLVAREA Parlamentului: „Credeți-mă că în jumătate sau un an de zile Plahotniuc o să aibă 45-51 de MANDATE. O să vă mănânce”


Președintele Igor Dodon o avertizează pe Maia Sandu să nu se „joace” cu Vlad Plahotniuc, pentru că acesta nu o va ierta și o s-o lase fără deputați. Astfel, șeful statului îndeamnă PAS să vină la discuții pentru a elabora o foaie de parcurs privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

„Am văzut că ați refuzat propunerea noastră de a avea un dialog. Dar nimeni nu vă invită să facem coaliție, doamna Maia Sandu. Nu vă legați cu bandiții. Hai să luăm o decizie de principiu... Vedeți cum se cumpără deputații? Nu vă bucurați, pentru că mâine o să ia și de la voi. Plahotniuc are acum 27-28 de deputați, dar voi vă bucurați ca niște copii în nisipieră. Vă bucurați când mai pleacă un deputat din PD... O să se apuce și de voi. Noi propunem să avem o discuție sinceră, să vedem ce facem mai departe”, a declarat astăzi Dodon.

Șeful statului spune că acceptă propunerea PAS de a dizolva Parlamentul și de a organiza alegeri anticipate. Totuși, președintele nu e dispus să-și prezinte demisia.

„Trebuie să luăm o decizie de principiu – dizolvăm Parlamentul. Nu se mai poate așa. Dacă ajungem la concluzia că facem alegeri parlamentare anticipate, chiar dacă și Curtea Constituțională va spune că nu se poate acum, atunci elaborăm o foaie de parcurs. Facem alegeri anticipate imediat după prezidențiale, în luna februarie – martie 2021. Acesta e mesajul nostru. Nu vă cheamă nimeni în coaliție. Am văzut anul trecut de ce sunteți capabili. Hai să dizolvăm Parlamentul și să mergem la alegeri anticipate, ca cetățenii să ne pună note”, a îndemnat Dodon.

CITIȚI și Maia Sandu i-a RĂSPUNS lui Dodon, după ce șeful statului a cerut ajutorul Blocului „ACUM” în lupta cu Plahotniuc și s-a arătat dispus pentru crearea unei coaliții PSRM-PAS-PD-Platforma „DA”

Potrivit președintelui, PSRM, PAS și PD sunt gata de anticipate, iar „Pro Moldova” lui Andrian Candu, Platforma „DA” și Partidul „Șor” ar fi împotrivă.

„Anticipate nu vrea Năstase, pentru că înțelege că toată echipa lui activă, Munteanu și Slusari, nu mai ajunge în Parlament în vecii vecilor. Amin. Candu nu vrea anticipate, pentru că nu intră nici acum și nici la anul în Parlament. Așa că, domana Maia Sandu, hotărâți-vă. Dacă vreți coaliție cu bandiții, atunci să o faceți. Adică cu președintele ales de popor, cu PSRM, care este cel mai puternic partid, nu vreți să discutați, dar așteptați când mai cumpără un deputat. Voi înțelegeți că acum e momentul potrivit de dat lovitura? Acum e momentul de curățat Parlamentul. Dacă lăsați acum banda aceasta a lui Plahotniuc, care are acum 30 de deputați, credeți-mă că jumătate, un an de zile, o să aibă 45-51 de parlamentari. O să vă mănânce, o să facă bucăți din Năstase și din Maia Sandu. O să se bage peste tot”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md