16:22:21 28.03.2024
Stiri

Noi PLECĂRI din coaliția PSRM – PD? Candu: „Trebuie să trecem la ACȚIUNI. Cetăţenii n-o să ne ierte această ezitare şi nici urmaşii n-o să ne ierte. Și miniștri sunt deja sceptici că vor mai sta o săptămână în birouri...”

Actualitate 26.06.2020 12:59 Vizualizări3341 Autor: Ziarul National
Noi PLECĂRI din coaliția PSRM – PD? Candu: „Trebuie să trecem la ACȚIUNI. Cetăţenii n-o să ne ierte această ezitare şi nici urmaşii n-o să ne ierte. Și miniștri sunt deja sceptici că vor mai sta o săptămână în birouri...”


Liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, a propus astăzi mai multe măsuri anticriză și a îndemnat PAS, Platforma „DA” și Partidul „ȘOR” să se așeze la masa de dialog în vederea învestirii de urgență a unui guvern anticriză. Fostul spicher a avertizat că, în curând, Parlamentul ar putea intra în vacanță, deoarece sesiunea de primăvară – vară se încheie în luna iulie.

„Chemăm toate partidele de opoziție la discuții, la dialog pe marginea măsurilor anticriză propuse de noi. Trebuie să avem un dialog pe marginea agendei parlamentare. Sesiunea parlamentară primăvară-vară se încheie în luna iulie și ea ar trebui prelungită. Trebuie să profităm de aceste luni de lucru. Partidele de opoziţie să înceapă să lucreze cot la cot, printr-o agendă parlamentară, ca să reuşim să scoatem ţara din criză. Facem apel către toate forţele politice responsabile să găsim soluţii pentru învestirea neîntârziată a unui guvern anticriză, capabil să gestioneze atât criza sanitară, cât şi subiectele conexe din sănătate, criza economică, subiectele din educaţie şi să scoatem ţara din izolare internaţională”, a declarat Candu, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

Fostul spicher a avertizat PAS, care evită o apropiere de formațiunea sa, dar mai ales de Partidul „ȘOR”, că cetățenii „nu vor ierta această ezitare”.

„Vedem poziția luată de unele partide și lideri politici legate de trecut, de alegerile prezidențiale... Dragi colegi, cetăţenii n-o să ne ierte această ezitare şi nici urmaşii n-o să ne ierte faptul că la un moment dat nu am fost mai determinaţi, mai curajoşi, mai incisivi. Imaginea este importantă, dar la ora actuală trebuie să trecem de la vorbe la acţiuni. De aceea, ne aşteptăm ca, făcând acest apel către partidele de opoziţie, să găsim modalitatea să schimbăm lucrurile în ţară. Actuala guvernare nu mai are majoritate parlamentară, se menține de un fir de păr. Și miniștrii sunt deja sceptici că vor mai sta o săptămână în birouri, deoarece au eșuat”, a conchis Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md