OMS anunţă care sunt cele 11 ţări europene cu creşteri semnificative de COVID-19. În listă se regăsește și Moldova

bangkok-coronavirus-thailand-1

Pentru prima dată în ultimele luni, statele europene se confruntă cu o nouă creştere a infectărilor cu COVID-19, informează OMS. Peste 2,6 milioane de cazuri de COID-19 şi peste 195 000 de decese au fost raportate în regiunea europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi șapte teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală. Aproape 20 000 de cazuri noi şi aproximativ 700 de decese sunt raportate zilnic

30 de ţări au avut creşteri, iar în 11 dintre acestea transmiterea accelerată a virusului a condus la creştere semnificativă. Acestea sunt: Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia și Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo. Directorul regional al OMS, doctorul Hns Henri Kluge, spune că dacă acest val de creşteri nu va fi controlat de autorităţile fiecărei ţări, sistemele medicale vor ceda, notează mediafax.ro.

„În ultima vreme, am vorbit mereu despre riscul izbucnirii numărului de cazuri noi din cauza relaxării măsurilor restrictive. În câteva ţări din Europa riscul a devenit o realitate. 30 de ţări au înregistrat creşteri în ultimele două săptămâni. În 11 dintre acestea, accelerarea transmiterii a condus la o creştere semnificativă, iar dacă nu va fi controlată, sistemele medicale vor ceda”, a explicat doctorul Kluge, într-o conferință de presă.

În ciuda avertizărilor pentru un al doilea val, Kluge a declarat că OMS se aşteaptă ca numărul cazurilor noi să se reducă treptat în majoritatea statelor în timpul verii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente