Coronavirus // Raport săptămânal: Vârsta medie a persoanelor infectate este de 47 de ani

Irina Odobescu
26/06/2020
WHO Moldova

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost testate pozitiv la coronavirusul de tip nou 15.453 de persoane. Mai puțin de jumătate din cazuri - 6.178 - sunt active. Totodată, autoritățile anunță că 867 de copii au fost testați pozitiv, iar 234 dintre aceștia au vârsta cuprinsă între un an și cinci ani. Raportul săptămânal al MSMPS arată că perioada medie de incubație a virusului este de cinci-șase zile, iar vârsta medie a persoanelor infectate este de 47 de ani.

La ora actuală, 449 de persoane se află în stare gravă, iar statistica arată că 81 la sută din persoanele care au pierdut lupta pentru viață au trecut prin ventilarea mecanică. Autoritățile recunosc faptul că situația este alarmantă, dar asigură că sunt suficiente locuri în spitale pentru persoanele suspectate și confirmate cu COVID-19, inclusiv în terapia intensivă.

Autoritățile menționează că fiecare al șaselea pacient este angajat al sistemului medical. Din numărul total al lucrătorilor medicali infectați, care constituie 2.348 de cazuri la ora actuală, 71 % din aceștia s-au însănătoșit și au revenit la muncă.

Irina Odobescu
26/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii