Un miner sărac a primit un cec de 3,35 milioane de dolari după ce a descoperit cele mai mari exemplare dintr-o piatră prețioasă rară

Un miner sărac din țara africană Tanzania a făcut cea mai norocoasă descoperire din viața lui – două pietre prețioase imense, cele mai mari descoperite vreodată în această țară. Grație acestei descoperiri, el va primi un cec de 3,35 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

Foto: Captură Twitter

Cele două pietre prețioase violet-albastre, fiecare de dimensiunea unui antebraț, au fost descoperite de Saniniu Lazier într-una din minele tanzaniene din nordul țării. Minele sunt înconjurate de un zid pentru prevenirea traficului de astfel de pietre direct din mină, citează Digi24.

„Dăm o petrecere mare mâine”, a spus minerul, un om sărac care trăiește de pe o zi pe alta din munca pe care o face în subteran. „Vreau să construiesc un mall și o școală. Vreau să construiesc școală în apropiere de casa mea. Sunt mulți oameni săraci aici care nu își permit să își ducă copiii la școală”, a mai spus el.

Prima piatră prețioasă descoperită cântărește 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme. Tanzanita este o piatră prețioasă care poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.

Minerul va primi din partea Băncii Naționale a țării un cec de peste 3 milioane de dolari, după ce instituția a decis cumpărarea celor două pietre. El a fost felicitat și de președintele Tanzaniei prin telefon.


Pub