Covid-19: Pragul de 500 de decese, depășit. Alți șapte oameni au murit, printre care și un medic de familie din Soroca

Astăzi, 25 iunie 2020, Republica Moldova a trecut pragul de 500 de decese provocate de noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au murit șapte pacienți bolnavi de Covid-19, printre aceștia este și directorul Centrului de Sănătate, satul Bădiceni, raionul Soroca, informează serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Foto: UNIMEDIA

Este vorba despre trei femei și patru bărbați, din diferite raioane ale țării. Bilanțul deceselor ajunge astfel la 502.

O femeie de 71 ani din raionul Sîngerei a murit astăzi. Pacienta a fost internată la data de 11 iunie, la Institutul Oncologic. Comorbidități: limfom non-Hodgkin limfoblastic, trombocitopenie secundară, anemie.

O altă pacientă, tot din Sîngerei, în vârstă de 75 ani, care a fost internată la data 31 mai la Spitalul Clinic Bălți, s-a stins. Aceasta suferea de anemie cronică ferrum deficitar, agor pectoral de efort.

Covid-19 a luat viața unui bărbat de 50 ani din raionul Leova. Acesta a fost internat la data de 22 iunie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: contuzie cerebrală gravă, hemoragie subarahnoidă traumatică.

Un bărbat de 54 ani din Chișinău, a decedat în urma infecției cu Covid-19. Pacientul a fost internat la data de 16 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

O altă victimă a noului coronavirusului a decedat la Cahul. Este vorba despre un bărbat de 62 ani care a fost internat la data de 28 mai la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: cancer pulmonar, intoxicație canceroasă.

În stânga Nistrului a decedat o pacientă de 80 de ani, bolnavă de Covid-19. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, boala inschemică a cordului, hipertensiune arterială.

Ministerul Sănătății a anunțat decesul unui medic de familie din Soroca, în vârstă de 65 de ani. „Cu regret anunțăm pierderea unui specialist valoros din sistemul medical. Este vorba de domnul Baranov Ion Petru, de 65 ani, din Soroca. Acesta activa în calitate de medic de familie, director al Centrului de Sănătate, satul Bădiceni. Sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor”, au scris reprezentanții MSMPS.


Pub