Oamenii din 140 de gospodării din nordul țării, gata de evacuare, din cauza riscului sporit de inundații. Ce acțiuni întreprinde IGSU

Salvatorii și pompierii continuă acțiunile de prevenire a inundațiilor în mai multe localități din nordul țării. Aceștia consolidează digurile de protecție și lărgesc canalele de scurgere, pentru a salva gospodăriile aflate sub risc sporit de a fi înghițite de ape. Totodată, locuitori ai 140 de gospodării au fost instruiți să-și pregătească actele și obiecte de primă necesitate și să fie gata, în orice moment, pentru evacuare.

Foto: IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă în forță acțiunile de prevenire a inundațiilor.

Potrivit IGSU, pe parcursul zilei de 24 iunie salvatorii și pompierii au întreprins un șir de măsuri necesare pentru preîntâmpinarea inundațiilor, dar și informarea cetățenilor despre riscuri.

Astfel, în localitatea Vălcineț, raionul Ocnița salvatorii în comun cu localnicii au efectuat lucrări complexe de consolidare a unui canal de scurgere prin care a prevenit sub inundarea a cel puțin 28 de gospodării aflate în lunca râului Nistru. La acțiuni au fost antrenați 15 angajați IGSU, iar autoritățile publice locale au pus la dispoziție 5 unități de tehnică pentru lucrările de fortificare.

În total au fost aduse 17 camioane cu nisip, fiind consolidat un dig din 700 de saci.

Totodată, salvatorii informează despre riscul inundațiilor și necesitatea de a fi gata de evacuare localnicii satelor Naslavcea, Vălcineț, Unguri, Calărășovca și orașul Otaci din raionul Ocnița.

Angajații IGSU au comunicat cu oamenii din peste 140 de gospodării din cele 5 localități aflate în nemijlocită apropiere de râu. Oamenii au fost rugați să-și mențină calmul, să pregătească actele și bunurile de primă necesitate și să asculte mesajele autorităților.

Pe 24 iunie 2020, Comisia Situații Excepționale a luat decizia de a evacua 24 de gospodării, care sunt în pericol de inundații din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani. Oamenii au fost plasați temporar la rude.


Pub