15 ani după gratii - atât cer procurorii pentru luptătorii K1, acuzați că au omorât un tânăr în fața unui club de noapte

La doi ani de la omorul, în bătaie, unui tânăr în fața unui club de noapte din Chișinău, procurorii au solicitat instanței condamnarea bănuiților la 15 ani de pușcărie. Este vorba despre o sentință cerută pentru doi luptători K1, acuzați în săvârșirea omorului.

Foto: anticorupție.md

„Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, solicită condamnarea, la câte 15 ani de închisoare, a celor doi luptători K1, care acum doi ani au bătut până la moarte un tânăr”, se arată într-un comunicat oficial al instituției de urmărire penală.

Procurorii îi acuză pe cei doi luptători K1 de huliganism, vătămare intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul unei persoane. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.

Dosarul în privința coparticipantului la bătaie a fost disjuns într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

Pronunțarea sentinței în privința celor doi sportivi este fixată pentru 26 iunie, ora 14.00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Tragedia s-a produs în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, unde se află și un club de noapte. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șase zile pe patul de spital, din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate.

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, considerat coparticipant la omor, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Pârgaru și Ignat au stat 6 și respectiv 7 luni în arest preventiv, apoi transferați în arest la domiciliu.


Pub