Cu „milionul” în livadă: Cum și de ce a încercat să fugă un șofer cu dubița de poliția de frontieră

Un milion de țigarete au fost depistate într-o dubiță, ce se deplasa spre vamă. La somațiile poliției de frontieră de a opri, șoferul a încercat să fugă și s-a ascuns într-o livadă. Oamenii legii l-au găsit însă, iar în dubiță au depistat un milion de țigarete, fără acte de proveniență. Șoferul spune că acestea nu-i aparțin și că a acceptat transportarea „mărfii” pentru o remunerare de 200 de dolari.

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit unui comunicat de presă, captura a avut loc în această dimineață.

Polițiștii de frontieră, în urma unor investigații operative, au somat șoferul unei dubițe, ce se deplasa spre vamă, să oprească.

Șoferul a accelerat însă și a încercat să se ascundă de patrulă într-o livadă din apropiere.

Dubița / Sursa:Poliția de Frontieră

„La scurt timp, angajații Poliției de Frontieră au identificat locația unui Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia a fost legitimat un locuitor al raionului Ocnița de 35 de ani.

În timpul controlului mijlocului de transport, au fost depistate 100 de cutii cu țigări, cu timbru de acciz a Republicii Moldova, pentru care nu s-au putut prezenta acte de proveniență.

Țigarete / Sursa:Poliția de Frontieră

În cadrul audierii, bărbatul a declarat că țigările nu-i aparțin, fiind rugat să transporte marfa contra sumei de 200 de dolari”, se menționează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate.


Pub