Un bărbat a avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce și-a lăsat mașina pe malul Nistrului în timp ce pescuia

Pericol de inundații în lunca Nistrului. Un bărbat de 31 de ani din Parcani, raionul Slobozia, a avut nevoie de intervenția salvatorilor după ce și-a lăsat automobilul pe malul râului în timp ce a mers la pescuit.

Foto: mvdpmr

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 05:00. Bărbatul de 31 de ani a mers la Nistru să pescuiască. Acesta și-a parcat automobilul pe malul râului, în apropiere de barajul de lângă localitatea Bîcioc.

Din spusele pescarului, în doar o oră și jumătate, nivelul apei în râu a crescut într-atât, încât roțile mașinii sale erau pe jumătate acoperite cu apă. Acesta s-a văzut nevoie să solicite ajutorul salvatorilor, care au reușit să scoată mașina pe uscat, la o distanță sigură de ape.

Salvatorii avertizează populația în privința pericolului sporit de inundații în bazinul râului Nistru și în partea de nord a râului Prut.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează despre ieşirea apei în lunca râului şi subinundarea terenurilor agricole din raioanele Camenca, Rezina şi subinundarea unor localităţi în locurile joase aferente râului, subinundarea terenurilor agricole şi a zonelor de recreaţie din raioanele Criuleni, Grigoriopol, Anenii-Noi, Slobozia şi Ştefan-Vodă.


Pub