Cum NU se respectă măsurile de protecție împotriva Covid-19 la ședințele CMC. Consilieri și funcționari fără măști, îmbulzindu-se la microfon și fără a respecta distanța socială

Vin la ședințele Consiliului municipal fără a purta mască, se îmbulzesc la microfoane și nu păstrează distanța socială. Este vorba despre mai mulți aleși locali și reprezentați ai Primăriei, dar și ai unor subdiviziuni și întreprinderi din subordinea instituției publice, care au demonstrat, astăzi, cum NU trebuie să procedezi dacă vrei să eviți infectarea cu Covid-19.

Foto: captura foto

Mai mulți consilieri locali din CMC au continuat să stea în sala de ședințe fără mască, sau să vorbească la microfon după ce au scos masca de pe față, să se îmbulzească la microfoane sau să comunice în grupuri fără a păstra distanța socială pe parcursul întregii ședințe de astăzi. Asta în pofida faptului că de dimineață, șeful adjunct al Direcției Sănătate a Primăriei, Boris Gîlcă, a făcut câteva observații vizavi de nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii infecției Covid-19 în sală.

„Ședințele CMC sunt clasificate ca locul de lucru al dvs, stimați consilieri. Uitându-mă în sală, observ că noi înșine nu respectăm regulile, dar suntem un exemplu pentru cetățeni. Nu se respectă distanța socială, consilierii stau unul lângă altul și se șușotesc. Nu am văzut o femeie de serviciu care după fiecare cuvântare să vină să dezinfecteze. Ați vorbit la microfon fără mască, eu după voi aspir acest aer”, a precizat Boris Gîlcă.

„Noi în continuare credem că este o glumă, nu este. Nu cunoaștem foarte multe despre acets virus, avem foarte multe tuplini agresive, avem persoane de vârstă medie și chiar tinere care decedează, se spunea că acest virus afecetază doar plămânii, iată că nu este așa”, a constatat funcționarul.

Acesta a admis că Primăria ar putea deveni un focar de Covid, dacă măsurile de protecție nu se vor respecta cu strictețe și a propus, mai în glumă, mai în serios, să fie angajat el pe post de femeie de serviciu, pentru a dezinfecta suprafețele, dacă în cadrul instituției publice nu există o asemenea persoană.

Nici după observațiile făcute de șeful adjunct al Direcției Sănătate a Primăriei, situația în sala de ședințe nu s-a schimbat. În afară de aleșii locali, astăzi în sală au fost prezenți și mai mulți șefi și reprezentanți de direcții, precum și ai unor întreprinderi municipale. O bună parte dintre ei au purtat masca incorect, acoperind doar gura, nu și nasul, sau nu au purtat-o deloc.

Totodată, sala de ședințe nu a fost aerisită ore în șir, iar suprafețele de lucru și microfoanele nu au fost dezinfectate, așa cum prevede regulamentul emis de autoritățile din domeniu și făcut public de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) drept obligatoriu.

Un dezinfectant care a fost pus în apropiere de tribuna centrală nu a fost folosit practic deloc pe parcursul ședinței.

Singura pauză pe care au avut-o consilierii a fost la amiază, pentru jumătate de oră, în rest, s-au aflat în aceeași sală ore în șir.

Totuși, unii consilieri și funcționari au fost responsabili și cel puțin au purtat mască în cadrul ședinței și s-au străduit să respecte distanța socială.

Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captura foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captura foto
Ședința CMC din 25 iunie / Sursa:captură foto

La începutul ședinței de astăzi a CMC, aleșii locali se arătau foarte îngrijorați de situația epidemiologică din municipiu și au insistat să fie audiat șeful adjunct al Direcției Sănătate a Primăriei, Boris Gîlcă. Acesta a prezentat datele actualizate despre persoanele infectate, printre care și cadre medicale, locurile în spitale care au mai rămas disponibile pentru potențiali pacienți, dar și situația finaciară a spitalelor.

Ședința integrală a CMC o puteți urmări mai jos:


Pub