Militarii moldoveni plecați la Moscova, testați de 4 ori la infecția Covid-19, în Rusia. Pînzari: „La reîntoarcere vor sta 2 săptămâni în carantină”

Militarii din Garda de Onoare care au defilat ieri în Piața Roșie de la Moscova cu ocazia Zilei Victoriei, se întorc în această noapte acasă, unde urmează să fie plasați în carantină pentru 14 zile. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Alexadru Pînzari, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Foto: Militarii moldoveni, la parada de la Moscova / Sursa:Ministerul Apărării

„Militarii se vor întoarce în această noapte. La revenire vor fi amplasați într-o cazarmă specială unde vor fi în carantină 2 săptămâni”, a declarat ministrul Apărării.

Totodată, ministrul a precizat că la Moscova militarii au fost testați la Covid-19 de 4 ori.

„Acolo au fost testați de patru ori la Covid-19. Toate patru ori au fost toți negativ, plus la aceasta de minim 5 ori pe zi erau testați la termometrie, la intrare și la ieșire din cazarmă.”

În același timp, Alexandru Pînzari susține că înainte ca militarii să meargă la paradă, s-a convenit cu Rusia locul cazării, localitatea, tipul de cazarmă.

„Militarii, împreună cu personalul care face mâncare, toate persoanele au stat în carantină într-un sanatoriu, într-un orășel de lângă Moscova. Toate măsurile de neadmitere a Covidului au fost realizate”, a precizat Pînzari.

Militarii moldoveni revin acasă cu o cursă charter organizată de Ministerul Apărării al Federației Ruse.

„Federația Rusă a achitat tur-retur această cursă. N-am semnat nicio factură pentru acest avion și nicio autoritate nu a semnat”, a mai spus ministrul Apărării.

Militarii Republicii Moldova au plecat la parada militară din Moscova printr-o Hotărîre de Guvern aprobată în luna februarie prin care au fost planificate măsurile de sărbătorire a aniversării 9 mai.

„La paradă au plecat 75 de militari, dintre care 70 au mărșăluit în Piața Roșie, 3 în rezervă, medicul și superiorul”, a conchis Pînzari.

Amintim că ieri militarii Armatei Naţionale au defilat în Piaţa Roşie de la Moscova, la parada militară organizată cu prilejul aniversării a 75-a ai Zilei Victoriei. La eveniment a fost prezent Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Igor Dodon, şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan.

Ultima dată, militarii din Compania Gărzii de Onoare au defilat la parada de la Moscova în luna mai 2010.


Pub