18:34:42 24.04.2024
Stiri

ALERTĂ // Zeci de angajați ai SPP, SIS, CNA și MAI s-ar fi infectat cu COVID-19, după ce ar fi participat la organizarea vizitelor lui Dodon prin spitale și instituții de stat: „Noi avem acces la mai multe nume ale oamenilor infectați”

Actualitate 25.06.2020 09:36 Vizualizări6414 Autor: Ziarul National
ALERTĂ // Zeci de angajați ai SPP, SIS, CNA și MAI s-ar fi infectat cu COVID-19, după ce ar fi participat la organizarea vizitelor lui Dodon prin spitale și instituții de stat: „Noi avem acces la mai multe nume ale oamenilor infectați” Facebook


Vizitele președintelui Igor Dodon în teritoriu, pe timp de pandemie, ar fi dus la infectarea cu COVID – 19 a mai multor angajați ai Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI), susține lidera PAS, Maia Sandu, dar și deputatul Radu Marian.

„Din cauza vizitelor lui Dodon în teritoriu, s-ar fi infectat zeci de angajați ai instituțiilor de forță! Am primit o informație că mai mulți angajați ai SPPS, SIS, CNA și MAI s-au infectat cu COVID-19, după ce au participat la organizarea vizitelor lui Dodon prin spitale și instituții de stat. De exemplu, în cazul SPP, există cel puțin șase angajați confirmați pozitiv, iar majoritatea din ei și-au infectat și membrii familiilor lor. Ni s-a comunicat că ei singuri își cumpără medicamente pentru tratament, iar instituția nu-i ajută cu nimic! Cei cu care am vorbit sunt siguri că s-au îmbolnăvit când au organizat vizitele lui Dodon”, menționează Radu Marian.

Parlamentarul spune că va trimite astăzi demersuri la adresa instituților vizate.

„Voi cere numărul exact de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19. De asemenea, voi cere lista completă de misiuni și sarcini de serviciu, demnitarul deservit și locul exact în care au fost încadrați ofițerii, cu 20 de zile înainte de confirmarea infectării cu COVID-19. Totodată, voi solicita informații despre ziua infectării cu COVID-19 (testării pozitive). Solicit de la conducerea acestor instituții ale statului să ofere informații complete și nealterate! Orice altceva va fi considerat drept mușamalizare și consecințele vor fi pe măsură, cel puțin demisia”, a avertizat deputatul.

„Noi avem acces la mai multe nume ale oamenilor infectați. Așa că mai bine spuneți adevărul acum, pentru că nu aveți de ce să-l protejați pe Dodon! El pe voi nu vă protejează! Între timp, Dodon va trebui să-și asume consecințele, pentru că sacrifică sănătatea funcționarilor publici cu vizitele sale electorale”, a conchis deputatul.

Menționăm că, anterior, SIS a anunțat că 15 angajați ai săi s-au infectat cu noul coronavirus, iar Guvernul a discutat, în ședința de miercuri, 24 iunie, despre acordarea indemnizației de câte 16 000 de lei pentru șase angajați infectați de la SPPS. Totuși, subiectul a fost amânat, pentru a efectua o cercetarea vizavi de locul în care s-ar fi îmbolnăvit aceștia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md