Coronavirus // Sălile de terapie intensivă ale spitalelor municipale, pline de pacienți în stare gravă

Irina Odobescu
25/06/2020
Foto: Facebook.com/SCR Timofei Moșneaga

Sălile de terapie intensivă ale celor 30 de spitale din capitală sunt ocupate în totalitate de pacienți infectați cu coronavorusul de tip nou, starea de sănătate a acestora fiind gravă. Anunțul a fost făcut de Boris Gâlcă, șeful adjunct interimar al Directiei asistență socială și sănătate.

„Avem 600 de pacienți cu Covid internați azi în spitalele municipale, dintre aceștia 412 sunt adulți, iar restul copii. 91 dintre pacienți sunt în stare foarte gravă și toate sălile de terapie intensivă sunt ocupate cu pacienți în stare critică. Cu regret spun că întinerește vârsta celor care decedează. Media vârstei de deces e 50-59 de ani”, a subliniat Boris Gâlca în cadrul ședinței de joi a Consiliului Municipal Chișinău.

În municipiul Chișinău se tratează la domiciliu 1.997 de bolnavi, care au o formă ușoară a infecției COVID-19. De la începutul pandemiei cu coronavirusul de tip nou în Capitală au fost înregistrate 2.068 de focare, dintre care 107 au fost identificate în dimineața zilei de joi.

Totodată, 153 de persoane din municipiul Chișinău au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În Republica Moldova, până la această oră, au fost înregistrate 502 decese.

Irina Odobescu
25/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii