Proiectul „Green Light Moldova”, desemnat câștigător al Premiului UE pentru energie durabilă în Parteneriatul Estic

Proiectul „Green Light Moldova - modernizarea și economisirea energiei în iluminatul străzii” a fost desemnat câștigător al Premiului UE pentru energie durabilă în Parteneriatul Estic.

Foto: MAEIE

Datorită acestui proiect, în orașele Ocnița și Cantemir, cu suportul EU4Energy: Covenant of Mayors – Demonstration Projects, a fost instalat iluminat stradal modern și eficient din punct de vedere energetic, ca parte a unui program de reducere a emisiilor de CO2 cu 20% până în 2020.

„Aceasta este o istorie de succes a două municipalități din Moldova – Cantemir și Ocnița, care s-au angajat să-și reducă consumul de energie și emisiile de CO2 cu 20% până în 2020 și au dezvoltat un plan de acțiune pentru energie durabilă, pentru a realiza acest lucru”, menționează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Concursul a fost organizat de UE în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile. Premiul UE pentru energie durabilă în Parteneriatul Estic a fost lansat în 2019 și prezintă exemple de inovații, eficiența energetică locală și soluțiile în materie de energie regenerabilă din întreaga regiune, care sunt atât în beneficiul cetățenilor, cât și al întreprinderilor.


Pub