(doc) Peste 300 de angajați din sistemul medical, infectați cu Covid-19, vor primi indemnizații de la stat: Guvernul alocă peste 5,5 mil. de lei pentru mai multe categorii de lucrători

Medicii, militarii și angajații Ministerului Justiției, infectați cu Covid-19, vor primi indemnizații unice de la stat. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de către Guvern.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit proiectului, din fondul de intervenție al Guvernului se alocă 5,63 de milioane de lei în acest sens. Astfel, beneficiarii indemnizațiilor vor fi angajații din: Ministerul Justiției, Ministerul Apărării, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autorităților administrației publice locale.

Cel mai mult se alocă Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba de 2,25 milioane de lei pentru. Consiliera ministrei Sănătății, Cristina Stratulat, a declarat pentru UNIMEDIA că este vorba de 352 de persoane, care au fost înscris în registrul ANSP în perioada 25 aprilie – 15 mai. Ulterior, pentru lunile mai-iunie se va veni cu o altă listă.

Iată întreaga listă de Autoritățile administrației publice centrale și locale care vor primi bani:

indemnizații / Sursa:gov.md

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2239 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-568, farmaciști-26, asistenţi medicali-888, felceri-116, personal auxiliar-641 persoane.


Pub