(video) Ședința Guvernului RM: Ce subiecte se regăsesc pe ordinea de zi

(update 15:52) Guvernul a aprobat planurile de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2020-2021 (Comanda de stat). În instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar în următorul an de studii vor fi admise 8279 persoane cu finanțare bugetară, dintre care 810 pentru instruirea la programe de formare profesională prin învățământ dual și 570 pentru formarea profesională a condamnaților, și cu finanțare cu taxă 1000 persoane.

Foto: UNIMEDIA

(update 15:44) Medicii, militarii și angajații Ministerului Justiției, infectați cu Covid-19, vor primi indemnizații unice de la stat. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Guvern.

(update 15:25) Pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar; eficientizarea infrastructurii școlare; organizarea stagiilor de formare profesională a cadrelor didactice care nu dețin competențe digitale; desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic; organizarea reuniunilor metodice republicane și raionale – acestea și alte subiecte au fost abordate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ).

(update 15:15) A fost numită Elena Carastoian în funcția de șef adjunct al oficiului teritorial Cahul a Cancelariei de Stat.

(update 15:08) Ion Chicu a vorbit despre inundațiile din unele localități din nordul țării.

Ședința Guvernului Republicii Moldova. Pe ordinea de zi sunt 28 de subiecte, printre care oferirea indemnizațiilor pentru mai multe categorii de angajați care s-au infectat cu Covid-19, dar și mai multe modificări la regulamentul cu privire la recuperarea bunurilor infracționale.

UNIMEDIA transmite live.


Pub