Ultima oră: Mai multe localități din preajma Prutului sunt evacuate din cauza inundațiilor

Mai multe localități din preajma Prutului sunt evacuate din cauza inundațiilor. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Foto: facebook

În debutul ședinței prim-ministru a vorbit despre pericolul de inundații în albia râurilor Prut și Nistru. Ion Chicu spune că deja sunt gospodării, care deja sunt afectate.

„Trebuie de întreprins toată măsurile de protecție. În unele localități deja se evacuează cetățenii. De aceea să țineți la control acest proces, iar evoluția de mai departe a evoluțiilor climaterice trebuie monitorizată mai departe. Noi avem experiența din 2008 și din 2012. Sunt sigur că vom depăși această situație”, a declarat Chicu.

Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat o vizită la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca”, unde a discutat cu reprezentanții Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, a Agenției „Apele Moldovei” și a Serviciului Hidrometeorologic de Stat situația actuală, prognozele pentru perioada următoare și pericolele deversării apei din râu.

Ion Chicu a menționat că Guvernul dispune de resurse în Fondul de Rezervă și este pregătit să intervină în caz de necesitate. A solicitat mobilizarea tuturor autorităților publice responsabile pentru a gestiona situația în care nivelul apei va crește și va ieși din albia râului Prut.


Pub