Aproape 30 de polițiști din Bălți, infectați cu Covid. MAI: Situația este sub control

Focar de Covid la Inspectoratul de Poliție Bălți. La moment 28 de angajați sunt testați pozitiv cu noul coronavirus. Totuși, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne susțin că situația este sub control, iar oamenii legii vor activa conform regimului stabilit anterior.

Foto: Inspectoratul de Poliție Bălți

„În urma relaxării activictăților care au avut loc în toată țara Bălți, inclusiv în Bălți, primul caz de infectare a angajatului IP Bălți a avut loc pe 29 mai. Din martie până atunci niciun angajat nu a fost afectat. Au fost asigurați cu toate cele necesare ce țin de măsurile de protecție și nivelul de dotare este cu mult mai bun decât în martie. La moment, 28 de angajați sunt testați pozitiv, unul astăzi a fost diagnosticat. Medicii au intervenit, reieșind din faptul că starea este satisfăcătoare, se află în monitorizare permanentă. Doi angajați, care au fost testați primii, pe 29 mai, sunt vindecați și au intrat în exercițiul atribuțiilor de serviciu”, a menționat Sergiu Golovaci, secretar de stat al MAI.

Potrivit secretarului de stat, polițiștii de rând cu alți cetățeni sunt supuși riscului de a se infecta, mai ales că deseori se află în prima linie de contracarare a răspândirii infecției cu noul virus. Totuși, Sergiu Golovaci a dat asigurări că situația este sub controlul MAI, iar oamenii legii își vor îndeplini obligațiile de serviciu în continuare, confomr regimului stabilit anterior.

La moment, 175 de angajați ai MAI sunt infectați cu Covid-19 în țară.

Sâmbătă, un angajat al Secției coordonare operațională din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, în vârstă de 52 de ani, a decedat din cauza Covid-19. Răposatul era căsătorit și avea un copil.


Pub