(video) O echipă comună de procurori din Moldova și Letonia va investiga furtul miliardului. Chicu: Este un cadou din partea noastră la botezul partidului

Procuratura Generală a Republicii Moldova a încheiat un acord cu autoritățile din Letonia pentru crearea unei echipe comune ce are drept scop investigarea furtului miliardului. Despre asta a anunțat premierul Ion Chicu, la sfârșitul ședinței Guvernului.

Foto: UNIMEDIA

„Și ultimul moment, care o să bucure 99,9% cred din populație, mai puțin pe unii care s-au pricopsit cu partide ieri, am înțeles. Procuratura Generală a Republicii Moldova a încheiat acord cu autoritățile letoniei pentru crearea echipei comune de investigare a furtului miliardului.

Felicitări celor care au creat partidul nou ieri, asta așa un cadou din partea noastră la botezul partidului. Aceasta este un semnal că investigarea furtului miliardului, fapt care ne-a provocat o gaură de 12-15% din produsul intern brut, fapt care ne-a făcut să ne știe toată lumea. Investigarea acestei crime va avansa serios o dată cu crearea acestei echipe comune între procurorii din RM și Letonia.

Este cunoscut traseul furtului acelui miliard. Banii au trecut prin unele instituții financiare din acea țară. Investim multă speranță în acest proces, cu atât mai mult că știm că procuratura noastră tot avansează pe această linie”, a spus premierul.


Pub