Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul general a participat online la ședința Curții de Conturi, unde a fost prezentat un raport de audit efectuat la Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în perioada 2018-2019

Primarul general a participat online la ședința Curții de Conturi, unde a fost prezentat un raport de audit efectuat la Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în perioada 2018-2019

   1666

Primarul general, Ion Ceban, a participat online miercuri la ședința Curții de Conturi, unde a fost prezentat un raport de audit realizat la Direcția generală locativ-comunală și amenajare în perioada: 2018-2019.

Potrivit informației prezentate de autoritatea națională responsabilă de controlul cheltuielilor publice, în activitatea Direcției generale locativ-comunale şi amenajare, pe anii 2018-2019 au fost depistate un șir de nereguli.

În context, primarul capitalei a ținut să remarce că încă în luna februarie, a.c., a solicitat responsabililor din cadrul entităților structurale, printr-o dispoziție, să fie luate în calcul recomandările tuturor misiunilor de audit, iar neregulile depistate să fie înlăturate.  De asemenea, Ion Ceban a spus că va solicita rapoarte de la șefii de subdiviziuni, cu privire la remedierea neregulilor constatate de misiunile de audit. „Aceste rapoarte urmează a fi prezentate periodic, în cadrul ședințelor operative săptămânale. Și dacă încălcările atestate de auditori nu vor fi remediate, persoanele responsabile vor fi atrase la răspundere disciplinară", a subliniat Ion Ceban.

În altă ordine de idei, edilul și-a exprimat regretul asupra faptului că administrațiile anterioare nu au luat în calcul recomandările făcute de Curtea de Conturi, în urma misiunilor de audit, deși au fost depistate mai multe neconformități în activitatea autorităților publice locale. 

E de menționat că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului municipal Chișinău din 25 iunie, a.c., este inclusă o chestiune despre audierea Raportului de audit asupra situației financiare a municipiului Chișinău pe anul 2017.