18:11:12 25.04.2024
Stiri

CONCURS ONLINE al celor mai autentice și reprezentative II și cămăși românești din Basarabia, create în ultimii ani: Puteți vota pe pagina de Facebook a ICR Chișinău

Actualitate 24.06.2020 14:37 Vizualizări1764 Autor: Ziarul National
CONCURS ONLINE al celor mai autentice și reprezentative II și cămăși românești din Basarabia, create în ultimii ani: Puteți vota pe pagina de Facebook a ICR Chișinău


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” (ICR) și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală au inaugurat astăzi, de Ziua Universală a Iei, un concurs online al celor mai autentice și reprezentative ii și cămăși românești din Basarabia, create în ultimii ani.

Acțiunea se va desfășura pe adresele de Facebook ale celor două instituții, în perioada 24 iunie - 4 iunie curent.

La concurs participă 125 de lucrări selectate, realizate de 57 de creatori.

CITIȚI și Ambasadorul României la Chișinău, de Ziua Universală a Iei: „România și R. Moldova au decis să pregătească și să promoveze în comun dosarul bluzei românești, care să fie înscris pe lista patrimoniului cultural intangibil al UNESCO”

Cămășile sunt numerotate, fără a se indica numele autorilor, pentru a conferi cât mai multă libertate și obiectivitate perceperii creațiilor. Din aceleași considerente, cu excepția copiilor și adolescenților, purtătorii de cămăși nu se văd în poze.

ICR anunță că va premia trei lucrări, cele mai autentice și mai reprezentative pentru care s-a votat în această perioadă.

CITIȚI și VIDEO // COLABORARE între Ambasadele R. Moldova și României din Japonia, de Ziua Universală a Iei: O naistă din Țara Soarelui Răsare și o interpretă originară de la Chișinău cântă „Paparudă-rudă” la PARADA digitală a Portului Popular

„Ați recunoscut veșmintele de la baștina dumneavoastră? Vreți să cunoașteți mai bine cămașa, ia, costumul nostru popular în ansamblu? Ce credeți despre el? Doriți să învățați mai multe despre aceste straie emblematice sau să le faceți? Găsiți ineditul fiecărei creații, realizată cu toată dragostea, responsabilitatea și prețuirea tradiției românești de către femei, bărbați, studenți, elevi. Dragi prieteni, vă îndemnăm să vă bucurați de această paradă virtuală a iilor și cămășilor, să le admirați, să le apreciați și, după caz, să le comentați. Votarea începe pe 24 iunie la ora 10.00 și se încheie pe 4 iulie la ora 24.00. Vor fi luate în considerație doar aprecierile și comentariile făcute pe Facebook ICR-ului și cel al MNEIN”, se arată într-un mesaj al organizatorilor acestui concurs.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md