Coronavirus // Guvernul alocă 5,6 milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice bugetarilor infectați la locul de muncă

Anticoruptie.md
24/06/2020
Foto: SCBI Toma Ciorbă

Guvernul a alocat încă 5,6 milioane de lei din fondul de intervenție al Executivului, Ministerului Justiției, Ministerului Apărării, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autorităților administrației publice locale pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Decizia a fost luată în ședința de miercuri a Cabinetului de Miniștri.

Cele 5,6 milioane de lei urmează să fie repartizate sub formă de indemnizație unică în mărime de 16 mii de lei. Banii vor ajunge la 18 angajați ai Ministerului Justiției, opt persoane din cadrul Ministerului Apărării, șase angajați ai Serviciului de Protecție și Pază de stat și 320 de persoane din instituțiile bugetare și instituțiile medico-sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Amintim că până în prezent, 2.239 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu Covid-19. Inițial, autoritățile au decis că doar 29 de doctori vor primi indemnizații pentru că s-au infectat la locul de muncă. Ulterior, Guvernul a decis că încă 375 de angajați ai sistemului de sănătate vor primi despăgubiri de la stat.

Anticoruptie.md
24/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii