Moldova

Andrian Candu regretă că a votat demiterea Guvernului Sandu

Pro Moldova nu va înainta nici o condiţie pentru demisia Guvernului Chicu şi votarea unui nou guvern şi nu pretinde la nici un fotoliu într-un eventual nou Executiv. Deşi era un aspru critic al Guvernului Sandu, votând chiar pentru demiterea acestuia, calificându-l drept cel mai incompetent executiv al Republicii Moldova, acum, Andrian Candu spune că, în comparaţie, Guvernul Chicu este mult mai incompetent. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către liderul Pro Moldova în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„Totul se învaţă, se descoperă prin comparaţie. Da, este adevărat, Guvernul Maiei Sandu nu a fost un guvern perfect, şi multe greşeli au fost făcute, bănuiesc că multe greşeli erau făcute din lipsă de experienţă şi de maturitate politică. Au fost unele, să zicem, neajunsuri, la câteva ministere, dar spre deosebire de acel Guvern, actualul Guvern – Guvernul Chicu este chiar un dezastru pentru ţara noastră. În patru luni, au adus pe toţi moldovenii la sapa de lemn şi în orice domeniu, nu că nu există progres, dar există un regres”, spune Andrian Candu.

De asemenea, liderul Pro Moldova declară că regretă că a votat pentru numirea Guvernului Chicu şi consideră că s-a grăbit votând Guvernului Sandu, „deoarece probabil la ora actuală s-ar fi descurcat mult mai bine”.

Întrebat despre lupta dintre PD, pe de o parte, şi PAS şi PPDA, pe de altă parte, inclusiv în perioada în care PD era la guvernare, Andrian Candu dă de înţeles că acum politicienii trebuie să lase de o parte emoţiile:

„Lupta între opoziţie şi putere nu a anulat-o nimeni. Asta face parte din viaţa poltiică. Au fost perioade când Platforma DA şi PAS se aflau în confruntare directă şi a fost perioadă când Platforma DA şi PAS băteau joc de echipa PD, dar nu asta contează. Contează că astăzi mor oameni mai mult decât în alte ţări. Astăzi cu regret statul nu ajută cu nimic mediul de afaceri şi economia este distrusă. Şi multe altele care trebuie schimbate lucrurile de urgenţă. Putem să trăim cu regrete, sentimente,e moţii, dar oamenii cu responsabilitate lasă deoparte emoţiile, pun mai presus interesele cetăţeanului”.
 
http://tvrmoldova.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *