Președintele Igor Dodon, la 30 de ani de suveranitate a Republicii Moldova, prezintă „4 condiții necesare țării noastre”

Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia a 30 de ani de la declararea Suveranității Republicii Moldova și crede că țara noastră are nevoie să se conducă de patru piloni, în continuare - Echilibrul, Caracterul, Responsabilitatea și Valorile naționale.

Foto: UNIMEDIA

„Am onoarea să mă adresez cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul adoptării, acum 30 de ani, a Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova.

Acest document este condiția indispensabilă a existenței statalității moldovenești, or, anume din 23 iunie 1990 trebuie să se numere zilele și anii de suveranitate și independență ai statului moldovenesc modern.

Totodată, astăzi se împlinesc exact 3 ani și jumătate din momentul când am depus jurământul în calitate de Președinte al Republicii Moldova, pe data de 23 decembrie 2016.

Având în vedere experiența Moldovei din ultimii ani, mi-am dat seama, că țara are nevoie de un set de abordări noi în politica internă și externă, are nevoie de câteva teze de guvernare foarte ferme, prin care să fie reparate daunele aduse de oligarhie, iar însăși oligarhia, în cele din urmă, să fie dată jos de la putere.

Am definit aceste patru abordări sau teze: Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valorile noastre, exprimându-mi speranța că sunt într-un gând cu cetățenii Republicii Moldova, adică, am mers pe calea corectă în politică și acum privim în viitor cu aceleași speranțe și așteptări.

Trăiască Republica Moldova!”, a scrie Igor Dodon, pe pagina sa Fecabook.

Igor Dodon / Sursa:Facebook

Întreg mesajul poate fi cititi aici.


Pub