Andrei Năstase, despre „politicieni de mucava, ce stau pe tușă și așteaptă mură în gură”: Unde am fi ajuns dacă făceam la fel și doar ceream demisii?

Platforma DA susține că unii politicieni trișează atunci când vorbesc despre diferite scenarii ce ar conduce spre alegeri parlamentare anticipate, întrucât aceștia nu spun și partea cealaltă a monedei. Doar un blocaj administrativ total ar conduce spre alegeri anticipate, ceea ce ar însemna un Guvern interimar, limitat în decizii, haos, dezordine și colaps. „Dacă cei care vorbesc despre anticipate își asumă acest dezastru, să o spună deschis. Dacă spun A, păi să spună și B”, declară Platforma DA. Potrivit acesteia, anticipatele ar fi oportune, dar și justificate juridic, în primăvara anului 2021 și nicidecum mai devreme.

Foto: UNIMEDIA

„Am văzut mulți deontologi contextuali și politicieni contextuali, pentru că anume contextul le determină deciziile, care în luna iunie 2019 nu vorbeau de anticipate, pentru că ar fi fost organizate de Plahotniuc. Iată că acum ei vorbesc despre asta, cu ușurință, când nici Constituția nu le permite asta și mai ales în contextul în care acestea vor fi organizate de Dodon și Guvernul său.

Îndemnăm oamenii să nu se lase influențați de politicieni de mucava, care au ales de fiecare dată să stea pe tușă și să aștepte să le vină mură în gură. Așa nu merge.

Imaginați-vă cum avea să fie dacă am fi stat mereu pe tușă și am fi cerut doar demisia lui Plahotniuc, lui Dodon, unde unde am fi ajuns? Degeaba strigăm, pentru asta trebuie să muncim și să luptăm”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, într-o conferință de presă. Asta după ce Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a anunțat că își dorește alegeri parlamentare anticipate, ira demisia lui Igor Dodon din funcția de șef de stat ar putea conduce spre acestea.

„Nici demisia lui Dodon, la care acesta nu va merge, nu provoacă alegeri anticipate. Există un singur scenariu posibil și juridic: Guvernul actual să-și dea demisia sau să fie demis, 45 de zile Parlamentul să nu facă nimic, 2 încercări eșuate de a alege un nou Guvern, rămâne Guvern interimar, 3 luni de campanie electorală, apoi alegeri.

Deci jumătate de an țara stă cu Guvern interimar, ceea ce va conduce țara spre un colaps total. Nu se pot modifica legi, rectificări la buget.

Cei care vor această variantă, să-și asume dezastrul, haosul și chiar neplătirea de pensii și salarii. Iată să spună ei despre asta, dacă spun A să spună și B.

Noi toți ne dorim aceste alegeri, cred că și cei transfugi înțeleg că acestea sunt iminente. Dar nu cu așa riscuri. Alegeri parlamentare anticipate trebuie să aibă loc în primăvara anului 2021”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.


Pub