Igor Dodon a plecat la Moscova, unde va participa la parada militară dedicată „Zilei Victoriei”, la invitația lui Putin

Astăzi, Igor Dodon a zburat spre Moscova pentru a participa la parada militară din 24 iunie, la aniversarea a 75 de ani de la victoria asupra nazismului. Anunțul a fost făcut de șeful statului, pe o rețea de socializare.

Foto: Aif.md

„Întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova în cadrul căreia, la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, voi participa la parada militară organizată cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Amintesc că la eveniment participă 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova”, a scris președintele.

Cei 75 de militari din subdiviziunea de elită a Armatei Naționale au zburat în seara de 13 iunie 2020 spre Moscova, unde vor participa la parada militară care se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei în cel de-al doilea Război Mondial.

Șeful statului a anunțat, la data de 29 mai anul curent, că a primit o invitație oficială din partea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Tradiționala paradă militară care are loc la data de 9 mai a fost amânată în acest an din cauza pandemiei de Covid-19. Vladimir Putin a ordonat ca aceasta să aibă loc la data de 24 iunie, anul curent.

Data de 24 iunie este simbolică în Rusia pentru că este cea a primei mari defilări după victoria asupra naziştilor, care a avut loc în 1945. Data la care parada este organizată în mod obişnuit, 9 mai, se referă - potrivit Moscovei - la data capitulării Germaniei naziste.


Pub