Danube Logistics pregătește o acțiune în justiție privind încasarea de prejudicii de la o altă companie, pe un proiect nerealizat al unei rafinării

Compania Danube Logistics a venit cu o reacția în urma publicării unui articol preluat de UNIMEDIA de pe portalul de știri Mold-Street, în care era vizată activitatea Portului Internațional Liber Giurgiulești. Potrivit companiei, articolul menționează eronat și incomplet unele informații atunci când prezintă motivele pentru care proiectul unei rafinării a rămas nerealizat și vine cu mai multe precizări.

Foto: gov.md

Numele companiei apare doar în ultimul alineat al articolului vizat. Iată care sunt precizările acesteia:

„Conform Acordului de lnvestiții cu privire la Portul Internațional Liber Giurgiulești, BEMOL Refinery SRL este societatea căreia ii revine obligația restantă de a construi o rafinărie cu capacitatea de cel puțin 1 milion de tone în cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești. Danube Logistics SRL a construit un terminal petrolier de înaltă capacitate pentru rafinăria respectivă, în conformitate cu prevederile Acordului de Investiții sus-menționat, care permite atât importul cât şi exportul petrolului și altor produse petroliere, inclusiv al petrolului brut pentru rafinărie. În plus, este disponibilă şi infrastructura portuară necesară pentru construcția și gestionarea rafinăriei. Mai mult decât atât, Danube Logistics SRL i-a solicitat in repetate rânduri societății BEMOL Refinery SRL informații despre dimensiunile terenului, conexiunile la rețelele inginerești necesare și planul de implementare a proiectului.

Cu toate acestea, obligația de a construi rafinăria a rămas neexecutată până la ora actuală, fapt ce a cauzat prejudicii considerabile societății Danube Logistics SRL, capacitatea terminalului petrolier fiind utilizată doar in proporție de 26% din cauza nerespectării obligațiilor de către BEMOL Retail SRL.

Din câte cunoaștem, Guvernul Republicii Moldova nu are restanțe față de BEMOL Refinery SRL, ci din contra i-a permis societății BEMOL Retail SRL să încaseze subvențiile pentru acest proiect in perioada decembrie 2007 - decembrie 2015.

În aceste circumstanțe, Danube Logistics SRL pregătește o acțiune în justiție privind încasarea prejudiciilor de la BEMOL Refinery SRL și BEMOL Retail SRL care s-a îmbogățit fără justă cauză prin încasarea subvenției pentru un proiect care nu a fost realizat”, se arată în reacție.


Pub