PAS respinge inițiativa de discuții, lansată de șeful statului

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate spune că nu are ce discuta cu șeful statului, care s-a arătat deschis pentru întrevederi cu partidele parlamentare PD, PAS, PSRM și Platforma DA în vederea evitării unei crize politice ce riscă să se instaureze în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„După ce a dat-o în bară împreună cu Guvernul lui, Igor Dodon ne cheamă la discuții. Nu avem ce discuta cu el. Dodon a avut ocazia să facă politică în ape curate împreună cu noi în Guvernul precedent, dar se vede că așa e natura lui, se simte mai bine în ape tulburi, unde poate să corupă, să manipuleze și să mintă cu nerușinare fără să aibă nici cea mai mică mustrare de conștiință”, a scris fosta prim-ministră pe pagina sa de Facebook.

Și Platforma DA a anunțat că eventuale discuții cu șeful statului pot avea loc doar pe noua candidatură la funcția de prim-ministru, după ce actualul cabinet de miniștri va pleca în demisie.

La rândul său Partidul Democrat a anunțat că este gata de discuții, dar nu pe noi Guverne și alianțe, ci doar pe soluții de depășire a crizei politice ce riscă să se instaureze în țară, cu atât mai mult cu cât nu va vota vreodată alături de „traseiști și de cei implicați în furtul miliardului”.

Președintele țării, Igor Dodon, s-a arătat dispus să poarte discuții cu PSRM, PD, PAS și Platforma DA pe „nouă formulă de guvernare”. Asta după ce coaliția de guvernare a pierdut votul de aur din Parlament, când un deputat democrat a părăsit formațiunea. Astfel, alianța PSRM/PD are acum 50 de voturi, fiind sprijiniți de un deputat independent, pentru a putea vota proiecte de legi.


Pub