Pericol de inundații la nord! Hidrologii prognozează ieşirea apei în lunca râului Prut din raioanele Briceni şi Edineţ

Pericol de inundații în nordul țării. Hidrologii prognozează ieşirea apei în lunca rîului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ, cu subinundarea terasamentului de cale ferată orașul Cernăuţi - Bălţi şi începutul subinundării unor sate aferente râului. SHS a emis și un cod portocaliu în acest sens.

Foto: wikipedia.com

În legătură cu precipitațiile foarte puternice, prognozate în cursul superior a Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina) Hidrologii avertizează: în intervalul de timp 23 - 29 iunie: creșterea în continuare a nivelului apei pe sectorul: s. Criva – or. Costeşti - Stânca cu 1.80–2.20 m, faţă de nivelul din 23 iunie.

Se prognozează ieşirea apei în lunca rîului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ, cu subinundarea terasamentului de cale ferată or. Cernăuţi-or. Bălţi şi începutul subinundării unor sate aferente râului. Apa se va scurge în limitele albiei minore.

De asemenea, În legătură cu decizia subcomisiei de exploatare a Nodului Hidrotehnic Costești –Stânca de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Costeşti-Stânca (r.Prut) până la 510 m3/s, Centrul Hidrologic avertizează: creşterea nivelului apei pe sectorul: - or.Costeşti-Stânca – or.Cantemir cu 2.5 – 3.5 m; - or.Cantemir – s. Brânza cu 1.0 – 2.0 m, faţă de nivelul din 16 iunie.

Izolat ieșirea apei în lunca râului Prut și subinundarea terenurilor agricole în cazul spargerii digurilor de stat.

old.meteo.md / Sursa:old.meteo.md


Pub