11:30:17 24.04.2024
Stiri

Organizația Mondială a Sănătății, avertisment special în pandemie de COVID-19: „Nu virusul este cea mai mare amenințare!”

Actualitate 23.06.2020 09:00 Vizualizări1135 Autor: Ziarul National
Organizația Mondială a Sănătății, avertisment special în pandemie de COVID-19: „Nu virusul este cea mai mare amenințare!”


Pandemia de coronavirus a devenit cu adevărat o mare problemă pe plan global. Astfel, aproape jumătate de milioane de oameni și-au pierdut viața, dar cei de la OMS consideră că nu virusul reprezintă cea mai mare amenințare.

„Lumea are nevoie disperată de unitate naţională şi de solidaritate globală. Politizarea pandemiei a exacerbat-o”, a spus directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.

„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absenţa unei solidarităţi globale şi a unei conduceri globale”, a completat directorul OMS. Tedros Adhanom Ghebreyesus consideră, de asemenea, că toate ţările trebuie să facă din asistenţa medicală universală o prioritate, avertizând că omenirea a învăţat pe calea cea grea faptul că sistemele puternice de sănătate sunt „fundamentul securităţii medicale globale şi al dezvoltării social-economice”.

Nu mai puțin de 8,3 milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19, iar 453.834 de oameni și-au pierdut viața de la începutul anului. Situația a devenit una foarte grea și în România în această perioadă, iar spitalele fac tot mai greu față pandemiei de coronavirus.

Recent, Organizața Mondială a Sănătății a emis deja o alertă la nivel global asupra virusului Nipah, care ar putea avea efecte mult mai devastatoare decât Covid-19.

Nipah este un virus extrem de agresiv, care se transmite de la liliecii de fructe, iar 70% dintre cei infectați își pierd viața. Persoanele care contractează boala prezintă simptome similare cu cele ale gripei. Durerile corporale, care apar inițial, pot duce apoi la inflamații ale creierului și comă.

Potrivit spaniolilor de la Marca, care citează The New York Times, dacă virusul Nipah va „migra”, atunci Dubai ar putea fi prima „destinație”, informează prosport.ro.

Alte cazuri au fost raportate în Bangladesh, India și Australia, însă boala rămâne una foarte rară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md