10:52:29 23.04.2024
Stiri

Premierul Chicu, NOSTALGIC după RSS Moldovenească, la 30 de ani de la adoptarea Declarației de SUVERANITATE a R. Moldova: „Ajunși la 30 de ani de suveranitate, avem un PIB mai mic decât cel al RSS Moldova...”

Actualitate 23.06.2020 09:46 Vizualizări2220 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, NOSTALGIC după RSS Moldovenească, la 30 de ani de la adoptarea Declarației de SUVERANITATE a R. Moldova: „Ajunși la 30 de ani de suveranitate, avem un PIB mai mic decât cel al RSS Moldova...”


Premierul Ion Chicu este nostalgic după Republica Sovietică Socialistă Moldovenească din componența URSS, la 30 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate a R. Moldova. Cel puțin, așa reiese din mesajul său cu ocazia aniversării a 30 de ani de la semnarea Declarației de Suveranitate.

„Pe 23 iunie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova, Parlamentul de atunci, a adoptat Declaraţia de Suveranitate. Acum, după 30 de ani, putem observa ce ne-a reușit mai bine și ce mai puțin și, cu lecțiile învățate, să pășim în viitor. Ajunși la 30 de ani de suveranitate, avem un Produs Intern Brut mai mic decât cel al RSS Moldova. Am pierdut mult în industria alimentară și în sectorul zootehnic, am pierdut uzine producătoare de mașini și calculatoare. Sistemul de sănătate și cel de educație trăiesc pe infrastructura construită până în anul 1990.

Părinții și bunicii noștri au știut să construiască fabrici și uzine, școli și universități, grădinițe și spitale, căi ferate și drumuri. Părinții și bunicii noștri au știut să fie uniți și să muncească cot la cot pentru binele lor și al societății”, se arată în mesajul nostalgic al premierului.

Concluzia lui Ion Chicu este că trebuie „să reconstruim Moldova”.

„E timpul să recunoaștem că nu am știut să fim atât de buni și uniți precum părinții și bunicii. Suntem dezbinați și ne macină conflictele interne. E timpul să înțelegem că suntem Un Popor și avem O Țară – R. Moldova. Sunt mult mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne dezbină. Ne unesc drumurile ne-reparate și școlile vechi. Ne unesc spitalele îmbătrânite. Ne unește tristețea plecării copiilor care nu au încredere că Moldova poate fi la fel de dezvoltată ca alte țări. E timpul să lăsăm la o parte tot ce ne dezbină și cot la cot să reconstruim Moldova.

Lucrând împreună vom construi zi de zi Suveranitatea R. Moldova. Vom demonstra dreptul nostru de a dispune liber de soarta noastră și vom convinge partenerii că pot avea încredere în responsabilitatea și înțelepciunea noastră. Vom crește nivelul de viață în toate localitățile Moldovei. Vom deveni mai uniți și mai prietenoși și vom convinge copiii noștri să aleagă Moldova. Cred că unitatea națională este ingredientul principal al Suveranității autentice. Cred în noi și în înțelepciunea noastră moștenită de la părinți și bunici. Cred în viitorul nostru și al R. Moldova”, a conchis prim-ministrul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md