13:59:57 25.04.2024
Stiri

Dodon, la PARADA de la Moscova, alături de separatiștii din Abhazia și Osetia de Sud: „La invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin”

Actualitate 23.06.2020 14:17 Vizualizări3481 Autor: Ziarul National
Dodon, la PARADA de la Moscova, alături de separatiștii din Abhazia și Osetia de Sud: „La invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin”


Președintele Igor Dodon și-a luat astăzi zborul la Moscova unde va participa, miercuri, la o paradă militară, amânată de pe data de 9 mai.

„Întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova în cadrul căreia, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, voi participa la parada militară organizată cu prilejul aniversării a 75-a a victoriei în marele război pentru apărarea patriei. Amintesc că la eveniment participă 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova. De asemenea, în cursul întrevederilor cu colegii mei din străinătate vom discuta chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, preponderent în domeniul comercial-economic”, a scris Dodon pe Facebook.

La acest eveniment de la Moscova au renunțat să participe reprezentantul Germaniei, al SUA, președintele Cehiei, cel al Franței, al Azerbaijanului, al Turkmenistanului, premierul Armeniei și cel al Japoniei etc., unii invocând situația îngrijorătoare din Rusia privind pandemia de COVID-19, alții - faptul că li s-a stricat avionul etc.

În schimb, la eveniment vor participa reprezentanții regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud, Aslan Bjania și Anatol Bilibov.

CITIȚI și Ministrul Apărării, chemat ASTĂZI în Parlament să ofere explicații privind plecarea a 75 de militari la Moscova să defileze, pe timp de pandemie, în fața separatiștilor din Osetia și Abhazia. Votul a șocat-o pe socialista Greceanîi

Totodată, numeroase orașe din Rusia au renunțat să organizeze parade pentru a marca 75 de ani de la încheierea celui de la Doilea Război Mondial din cauza situației epidemiologice.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, i-a îndemnat pe locuitorii Moscovei să urmărească defilarea la televizor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md