03:04:44 25.04.2024
Stiri

IMAGINI din cea mai mare „FABRICĂ de copii”, situată la 500 km de Chișinău. DEZVĂLUIRI dintr-o lume ținută la secret

Actualitate 23.06.2020 16:00 Vizualizări3564 Autor: Ziarul National
IMAGINI din cea mai mare „FABRICĂ de copii”, situată la 500 km de Chișinău. DEZVĂLUIRI dintr-o lume ținută la secret


Unii plâng, iar alții sunt legănați sau hrăniți cu biberonul de către dădace. Însă, acești nou-născuți nu se află într-o creșă sau secția de maternitate a unui spital.

GALERIE FOTO

Bebelușii sunt așezați unii lângă alții în două săli uriașe de recepție ale hotelului Venice, aflat la periferia orașului Kiev. Micuții sunt protejați de ziduri exterioare și sârmă ghimpată.

Acești copii aparțin unor cupluri străine, însă sunt aduși pe lume de mame-surogat din Ucraina, la Centrul pentru Reproducere Umană BioTexCom. Centrul cu sediul în Kiev este cea mai mare astfel de clinică din lume, informează descopera.ro .

Bebelușii au rămas captivi în hotel pentru că părinții lor biologici nu au mai putut călători din cauza restricțiilor impuse în martie, atunci când pandemia de coronavirus a închis mare parte dintre granițele interne ale Uniunii Europene.

Părinții nerăbdători își verifică nou-născuții pe care încă nu i-au cunoscut prin intermediul apelurilor video. În schimb, alții trimit înregistrări audio cu vocile lor pentru a-i liniști pe micuți.

BioTexCom a dat publicității filmări din interiorul hotelului la jumătatea lunii mai, pentru a arată lumii dilema sfâșietoare cu care se confruntă zeci de părinți. De asemenea, firma a solicitat atunci și relaxarea restricțiilor de călătorie.

Drama micuților a ajuns pe prima pagină a publicațiilor de știri din întreaga lume. Însă, o lună mai târziu, 50 de bebeluși încă mai rămân în hotel. În același timp, cazul atrage atenția asupra eticii și expansiunii industriei de „fabricat bebeluși” din Ucraina.

Mykola Kuleba, Avocatul Copilului din Ucraina, a explicat că reformarea sistemului descris chiar de el ca o încălcare a drepturilor copiilor nu este îndeajuns și că astfel de servicii pentru cuplurile internaționale ar trebui interzise în Ucraina.

Cu toate acestea, într-o economie strâmtorată, în care salariul mediu este de 300 de lire sterline pe lună și războiul cu Rusia continuă, multe femeie sărace, în special cele din orașe mici sau zone rurale, stau la coadă să poarte în pântece bebeluși în schimbul unor sume de bani. Multe femei aleg să facă asta în ciuda efectelor grave asupra sănătății și a consecințelor psihologice, susțin mai mulți activiști, potrivit The Guardian.

Între timp, nou-născuți aduși pe lume de mame-surogat ajung aproape zilnic la clinica BioTexCom și sunt plasați în creșa improvizată a hotelului Venice. Câteva cupluri din Argentina și Spania, unele ajunse în Ucraina înainte de impunerea restricțiilor de călătorie, au fost reunite recent cu micuții lor. Totuși, nu este încă foarte clar dacă granițele țării vor fi redeschise oficial și către ce țări vor permite călătorii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md