(video) Mazda CX-5 a primit un nou pachet de actualizări pentru gama anului 2020

Lansat în 2012, originalul CX-5 a fost primul automobil Mazda care a îmbinat două caracteristici – limbajul de design Kodo – Soul of Motion, dar şi tehnologia Skyactiv. Modelul nipon a stabilit noi standarde dinamice, schimbând percepțiile despre cât de captivant ar putea fi un SUV compact.

A doua generație CX-5 din 2017 i-a văzut pe inginerii Mazda livrând un SUV care duce „Jinba Ittai” (un compus japonez care descrie unitatea calului și călărețului), respectiv designul maşină şi om ca un tot întreg, dar şi ingineria, la un nou nivel. Completat de introducerea G-Vectoring Control (GVC), prima dintre tehnologiile Mazda Skyactiv-Vehicle Dynamic, CX-5 a devenit mai confortabil, mai rafinat și mai receptiv.

https://autoblog.md/video-test-drive-noua-mazda-cx-5/

Actualizarea pe care a primit-o în 2019 s-a bazat pe numeroasele și diversele atuuri ale modelului de a doua generație, cu rafinamente axate pe două domenii cheie – calitatea cabinei și dinamica de condus. Mai clar şi mai bine de condus decât oricând, cu rafinament mult îmbunătățit, a cimentat reputația acestui vehicul ca fiind una dintre cele mai plăcute mașini SUV pentru condus din segment.

Actualizarea pregătită pentru anul 2020 se bazează pe această poveste de succes cu îmbunătățiri și upgrade-uri la designul exterior și interior, propulsoare, dinamica de conducere atât pe drum cât și în afara acestuia, performanță NVH și tehnologii de siguranță i-Activsense, consolidându-și statutul de vehicul elegant, plin de viață și inteligent, care oferă adevărata plăcere de a conduce clienților.

Ce este deci nou introdus pentru modelul din gama anului 2020:

  • La exterior s-au schimbat doar insignele fontul inscripţiilor. Paleta de culori include acum 10 nuanţe la alegere, inclusiv noul Polymetal Grey Metallic (maşina gri din galerie). Această culoare unică combină este formată din straturi care conțin fulgi strălucitori de aluminiu și pigment opac.
  • Dimensiunea ecranului sistemului multimedia Mazda Connect a fost mărită de la 7 la 8 inci.
  • O nouă funcție de afișare a fost adăugată monitorului de eficiență, care permite șoferilor să verifice în timp real starea sistemului de dezactivare a cilindrilor.
  • Ambianța interiorului a fost îmbunătățită prin adoptarea de iluminat doar pe bază de LED-uri de înaltă calitate. Corpurile de iluminat vin de acum standard pe orice nivel de echipare.
  • Noile scaune tapiţate pe jumătate cu piele de culoare neagră sunt acum disponibile cu modele de versiuni speciale. Acestea au primit secţiuni centrale din piele întoarsă și margini decupate din piele care reproduc textura și senzația de piele naturală cât mai aproape posibil.
  • Designul cheii a fost schimbat pentru a simboliza intrarea Mazda într-o nouă eră.
  • Motorul Skyactiv-G de 2.0 litri (165 CP/213 Nm) este disponibil acum la alegere cu o transmisie manuală sau automată în şase trepte, cu tracţiune faţă sau integrală. Pentru gama anului 2020, motorizarea în combinaţie cu transmisia manuală este dotată cu funcţia de dezactivare a cilindrului 1 şi 4 la sarcini reduse.
  • Gama de motoare pentru anul 2020 va mai fi compusă din; unitatea Skyactiv-G de 2.5 litri pe benzină (194 CP/258 Nm), cuplată doar la o cutie automată, în combinaţie cu o tracţiune faţă sau integrală; unitatea Skyactiv-D de 2.2 litri diesel (150 CP/380 Nm), care poate veni în combinaţie cu transmisie manuală sau automată în şase trepte, cu tracţiune faţă sau integrală; unitatea Skyactiv-D de 2.2 litri diesel (184 CP/445 Nm) doar cu AWD şi cu una din cele două cutii de viteze la alegere-
  • Toate variantele care vin în combinaţie cu transmisii automate sunt echipate acum cu padele de comutare manuală a treptelor în spatele volanului.
  • Mazda a lucrat foarte mult la îmbunătăţirea izolării fonice. Zgomotul rutier transmis interiorului vehiculului este format din două tipuri – zgomot care ajunge direct la urechile pasagerilor și zgomot care se reflectă în interiorul vehiculului înainte de a ajunge la urechile pasagerilor. Pentru a reduce acest sunet reflectat, au fost schimbate materialele utilizate în filmul capitonajul cu șase straturi atașat de plafonul acoperişului. Prin scăderea rezistenței la curgerea aerului a filmului, absorbția frecvențelor inferioare a fost îmbunătățită cu aproximativ 10%, făcând astfel posibilă absorbția rapidă a zgomotului rutier care intră în cabină.
  • Sentimentul de conducere a fost îmbunătățit în continuare prin adoptarea unui amortizor dinamic la sistemul de direcție al modelelor cu motor pe benzină, care acționează acum ca o contra măsură a vibrațiilor. O nouă articulație de cauciuc între airbag și volan amortizează eficient vibrațiile de joasă frecvență cuprinse între 25 și 100 Hz transmise de pe suprafața drumului. Prin reducerea numărului de astfel de vibrații transmise de la pneuri la suspensie, caroserie și arborele de direcție, care ajung la mâinile care țin volanul, s-a obținut o senzație de conducere de calitate superioară.
  • Performanța în off-road a modelului CX-5 a fost, de asemenea, îmbunătățită prin adăugarea unui Off-road Traction Assist pentru modelele cu tracțiune integrală. Proiectat pentru a ajuta șoferul atunci când condițiile de drum nefavorabile îngreunează mersul sau atunci când vehiculul este blocat, Off-Traction Assist integrează funcționarea sistemelor AWD și TCS pentru a suprima rotirea pneurilor pe roţile lipsite de prindere, distribuind cantități corecte de cuplu la anvelopele care au aderență și, astfel, maximizând performanța de tracțiune a vehiculului. Sistemul funcționează, de asemenea, în colaborare cu Hill Launch Assist (HLA) pentru a preveni alunecarea maşinii înapoi când urcă dealuri cu suprafețe alunecoase.
  • Pentru 2020, o versiune actualizată a asistenței de frânare Advanced Smart City Brake Support încorporează pentru prima dată detectarea pietonilor pe timp de noapte. Advanced SCBS folosește o cameră cu senzor îndreptat înainte pentru a detecta vehiculele și pietonii din faţa maşinii, dar și pentru a ajuta la evitarea coliziunilor sau la atenuarea daunelor în cazul în care se întâmplă. Sistemul poate detecta vehiculele într-un interval de viteze care variază între 4-80 km/h și pietoni între 10-80 km/h. Această îmbunătățire a sistemului adaugă capacitatea de a detecta pietonii noaptea și extinde gama de condiții în care sistemul este eficient.
  • Oferind șoferilor mai multă siguranță atunci când conduc într-o parte a zilei care este ușor întunecată, în jurul apusului, setările automate ale farurilor au fost schimbate astfel încât luminile să se aprindă când lumina de afară este cea care se formează cu aproximativ 30 de minute înainte de apusul soarelui – aproximativ 2000 lux. Aprinderea luminilor mai devreme contribuie la observarea mai bine a maşinii de către şoferi şi pietoni, contribuind astfel la prevenirea accidentelor înainte de apariție.

Mazda CX-5 este unul dintre modelele cheie ale mărcii, ajungând în timp să reprezinte circa 30% din volumul total al vânzărilor. De asemenea, este anunţat ca fiind modelul bestseller în Europa. Până la sfârşitul anului 2019, de la introducere pe piaţă, SUV-ul s-a vândut în circa 2.870.000 de unităţi în 130 de ţări de pe planetă.

La sfârşitul galeriei foto puteţi vedea imagini suplimentare cu ediţia specială aniversară CX-5.

Specificaţii tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/