(video) Ce a anunţat Apple la WWDC 2020, legat în particular de maşini. Există şi o premieră în colaborare cu BMW

În cadrul Apple Worldwide Developer Conference, conferinţa anuală care a fost transmisă online în seara zilei de 22 iunie, s-a anunţat că BMW va deveni primul constructor auto care va permite clienţilor săi să folosească iPhone drept cheie auto complet digitală, printre altele.

BMW a fost primul care a integrat iPod în automobilele sale, primul care a oferit Apple CarPlay wireless şi acum este primul care introduce suport pentru BMW Digital Key, stocată în mod sigur în Apple Wallet, pentru iPhone.

Vezi toate noutăţile de la minutul 23:18

  • BMW Digital Key pentru iPhone

Următoarea BMW Digital Key pentru iPhone va permite clienţilor să deblocheze maşina prin îndreptarea telefonului cu NFC către mânerul portierei, după care vor putea porni motorul de îndată ce îl plasează în sertarul unde se şi încarcă wireless.

Configurarea Digital Key poate fi făcută prin aplicaţia BMW de smartphone. Proprietarul automobilului poate împărtăși accesul cu până la cinci prieteni, incluzând o opţiune configurabilă de acces în automobil pentru tinerii conducători care restricționează viteza maximă, puterea, volumul maxim al radioului şi multe altele.

Gestiunea accesului poate fi făcut din interiorul automobilului, precum şi prin Apple Wallet.

Funcţii suplimentare ale noii Digital Key includ:

  • Stocare în Secure Element a dispozitivului iPhone şi acces prin Apple Wallet.
  • Rezervă de energie pentru iPhone, cu ajutorul căreia cheile auto pot să mai funcţioneze până la cinci ore dacă iPhone-ul este închis din cauza nivelului scăzut al bateriei.
  • Posibilitatea de a împărtăşi accesul cu până la cinci prieteni prin intermediul iMessage.
  • Compatibilitate cu Apple Watch.
  • BMW este unul dintre principalii contribuitori la standardul Digital Key

BMW Group a recunoscut rapid potențialul smartphone-urilor în rol de chei digitale – dacă sunt utilizate corect. Standardizarea Digital Key contribuie la experienţa utilizatorului, securitatea şi disponibilitatea pe modelele de smartphone, toate fiind de la început cheia pentru strategia BMW Group pentru Digital Key.

Apple şi BMW au lucrat îndeaproape cu Consorţiul de Conectivitate Auto (CCC) pentru introducerea unor standarde globale consacrate. Specificaţia 2.0 a Digital Key pentru NFC a fost lansată în mai 2020, în timp ce următoarea generaţie a Digital Key, care utilizează tehnologia Ultra Wideband, este deja în dezvoltare. Telefoanele iPhone vor include în acest scop o nouă funcţionalitate a cipului dedicat U1 pentru ca semnalul să poată fi recepţionat de maşină chiar dacă dispozitivul mobil se află undeva într-o geantă sau buzunar de haină.

  • Disponibilitate largă pentru modelele BMW şi iPhone

BMW este încântat să anunţe disponibilitatea Digital Key pentru iPhone în 45 de ţări – inclusiv România – pentru o gamă largă de modele: Seria 1, Seria 2, Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 8, X5, X6, X7, X5M, X6M şi Z4 dacă sunt produse după 1 iulie 2020. Chiar primul model care va accepta deblocarea şi pornirea cu un iPhone este noul BMW Seria 5 facelift. Funcţia va fi adăugată mai devreme chiar şi pentru cei care vor continua să rămână pe iOS 13.

Modelele iPhone compatibile vor fi iPhone XR, iPhone XS sau mai noi, dar şi Apple Watch 5 sau mai nou. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.bmw.com/digitalkey.

  • O altă noutate: trasee inteligente pentru automobilele electrice BMW şi nu numai, în Apple Maps

Tot în cadrul Apple Worldwide Developer Conference, BMW şi Apple au anunţat şi o nouă funcţie care va uşura mai mult ca niciodată misiunea utilizatorilor CarPlay de a conduce automobile electrice BMW, şi nu numai de marcă bavareză, în călătorii mai lungi prin faptul că aceasta ia în considerare automat când şi unde trebuie reîncărcată bateria.

Conducătorii îşi pot planifica traseul în avans pe iPhone sau pur şi simplu prin introducerea destinaţiei prin Apple CarPlay atunci când urcă la bord – indiferent de situaţie, Apple Maps va alege traseul optim pe baza monitorizării autonomiei electrice şi a localizării staţiilor de încărcare compatibile de pe traseu. Această funcţie simplă va fi disponibilă în premieră pentru BMW odată cu lansarea modelului electric BMW i4 de anul viitor.

De asemenea, în noua versiune Apple Maps care va fi disponibilă cu iOS 14, aplicaţia va putea afişa utilizatorilor străzile cu ambuteiaje din oraşe, dar şi zonele cu restricţii pentru maşinile care poluează.

Însăşi interfaţa Apple CarPlay, disponibilă deja pe 80% dintre automobilele noi din lume, a primit noi imagini de fundal, trei scurtături noi pentru aplicaţii (parcare, încărcare pentru electromobile şi comandă rapidă de mâncare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/